'Can Atalay kararı' mahkeme kaleminde

'Can Atalay kararı' mahkeme kaleminde

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında AYM'nin verdiği gerekçeli karar, mahkeme kalemine ulaştı. Hakkında ikinci hak ihlali kararı verilen Atalay'ın tahliye edilmesi bekleniyor.

ANAYASA Mahkemesi (AYM), tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay dosyasında hak ihlali olduğuna oy çokluğuyla ikinci kez hükmetti.

Yerel mahkemeye kısa karar geçen hafta gelirken, mahkeme heyeti dosyayı görüşmek için 'gerekçeli kararı' bekleyeceklerini belirtmişti.

Yüksek mahkeme, Atalay hakkında verdiği kararın gerekçesiyle ilgili özeti dün gece internet sitesinde yayımladı.

Açıklamada Yargıtay'ın işaret edildiği "Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru yoluyla bir temel hak ve özgürlüğün ihlal edildiğine karar verdiğinde herhangi bir merciin bu kararın Anayasa'ya veya kanuna uygun olup olmadığını inceleme ve denetleme yetkisi bulunmamaktadır" ifadeleri dikkati çekti.

Edinilen son dakika bilgisine göre gerekçeli karar, mahkeme kalemine ulaştı.

Atalay'ın tahliyesi bekleniyor.

"ARTIK KAÇACAK ALAN YOK"

Cumhuriyet'e değerlendirmelerde bulunan TİP Parti Meclisi Üyesi ve Avukat Özgür Urfa, "Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı gece Resmi Gazete'de yayınlandı. Sabah saatleri itibarıyla 13. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine ulaştı. Mahkeme heyeti de yerinde ve müzakere etmeye başladılar. Mahkeme kalemiyle biraz önce görüştük ve mahkeme heyetinin başkanıyla birlikte kararı değerlendirdiklerini, müzakere ettiklerini ve kararın verilmesini beklediklerini söylediler. Biz de burada kararın verilmesini bekliyoruz. Artık kaçacak bir alan yok. Bir bahane kalmamış durumda. Anayasa Mahkemesi kararı kayıtsız şartsız mutlaka uygulanmak zorunda. Bir an önce tahliye edilmesini bekliyoruz. Buradan da tahliye karar verilmesi akabinde Silivri'ye gidip Can Atalay'ı alacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler