Can Atalay'ın avukatı: Mahkeme Başkanı bugün adliyeye uğramamış

Can Atalay'ın avukatı: Mahkeme Başkanı bugün adliyeye uğramamış

Anayasa Mahkemesi (AYM), TİP Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı verdi. Atalay hakkında ‘hak ihlali’ olduğuna yönelik kısa karar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı.

ANAYASA Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında 'Seçilme hakkı' ve 'Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı' yönlerinden verilen hak ihlali kararına uyulmaması nedeniyle ikinci ihlal başvurusu dün görüşülmüş ve AYM Genel Kurulu tarafından oy çokluğu ile ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı verilmişti.

Sözcü'den Ali Selim Yamanlı'nın haberine göre; AYM’nin Atalay hakkında ‘hak ihlali’ olduğuna yönelik kısa karar dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Mahkemenin dosyaya ilişkin bir karar vermesi beklenirken mahkeme heyetinin adliyede olduğu öğrenildi. Heyetin dosyaya ilişkin bir karar vermesi beklenirken, TİP İstanbul İl Örgütü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem başlattı.

"MAHKEME BAŞKANI ADLİYEYE UĞRAMAMIŞ"

Can atalay'ın avukatı Özgür Urfa, "Özel güvenliklerden teyit ettiğimiz bilgiye göre mahkeme başkanı bugün adliyeye uğramamış. Bu açık sorumsuzluğun hesabının kimse yanına kalacağını düşünmesin. Bu bir suçtur ve yargı önünde mutlaka bunun da hesabı sorulacaktır. Hiç kimsenin kendi keyfi için Can Atalay'ı 3 gün daha cezaevinde tutma lüksü yoktur. Biz bu suçun peşini bırakmayacağız. Bu kararın geciktirilmesinde kimin sorumluluğu varsa yargı önünde mutlaka hesap verecekler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler