Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül bugün MİT TIR’ları haberlerine ilişkin davada ikinci kez hâkim karşısına çıktığı duruşma ertelendi. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuksuz yargılanmasına devam edilecek.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları  haberleri nedeniyle yargılandığı davanın ikinci oturumu sona erdi. Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ertelendi. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuksuz yargılanmasına devam edilecek.

Duruşma sonrası Can Dündar ve Erdem Gül açıklamalarda bulundu.

Can Dündar, "Savcının bir tutuklama talebi olmadı. Henüz belli değil duruşma tarihi belli değil. Bizi başından beri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz .Bu diğer gazetecilerin de davası. Yargılanan gazeteciliktir, savunulan da gazeteciliktir." dedi.

Savcının yasağa rağmen hangi motivasyonla haber yaptığı sorusuna Dündar "Anayasayı tanımayan Cumhurbaşkanını örnek almış olabilirim" yanıtını verdi.

Erdem Gül, "Basın geleneği çok köklü ve eskidir. Bugünkü görüntü geçicidir. Bağımsız yargı gazetecileri adliyeden çıkarılmalıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler