Can Gürzap, Çankırıda ifade verdi!

Can Gürzap, Çankırı"da "ifade" verdi!

Yılların tiyatro sanatçısı Can Gürzap Çankırı'daydı...

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Can Gürzap, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programda sağlık çalışanları ile katılımcılara ‘ifade’ konulu bir konferans verdi. 

Seminere Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç, Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Esat Topal ve çok sayıda personel ile vatandaşlar katıldı.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Başhekim Fatih Esat Topal, “Hastanemizin 2004 yılında ISO 9001–2000 kalite yönetim sistemi belgesini almasından sonra, personelimizin eğitimine büyük önem verdik. Eğitim, gelişim, yenilenme ve değişimi sürekli hale getirdik. Eğitimlerle personelimize bilgi beceri kazandırırken, değişik eğitmenlerin deneyim ve felsefesini aktarmalarından dolayı hayata bakış açımızı genişlettik. Bu gün gerçekleşecek olan konferansımız hastanemizin yaptığı 7. geniş kapsamlı eğitim çalışmasıdır.” dedi.

"HAYATTA EN DEĞER
VERDİĞİM ŞEY NEFESTİR"

40 yıllık tiyatro sanatçısı Can Gürzap, katılımcılara verdiği konferansta dinleme konusunda “Duymak ayrı, dinlemek ayrı bir şeydir. Söylemek ve dinlemek çok önemli. Hiçbir şey dil kadar önemli değildir. Pek çok dinleme sorunu vardır. Konsantrasyonsuz dinleme sağlıklı olmaz. Konsantrasyon bozukluğu olunca iletişim paramparça olur. Dinlemediğimiz için kim bilir hayatımızda ne ahlar çektiğimiz olmuştur. 40 yıllık tiyatrocuyum ve insanı çok iyi bilirim. Tiyatroda geçen zaman, zaman aşımının bir parçasıdır. Yaşamımızın her alanında dramatik bir aksiyon vardır. Hayatımızı kendimiz yazarız ve doğru yorumlanması için bilgi birikimi ve kültürümüzü geliştirmeliyiz. Hayatta en çok değer verdiğim şey nefestir. En doğru nefes alan varlıklar bebeklerdir. Saatlerce ağlayan bebek o kadar haykırmasına rağmen nefesi kısılmaz, nefesi kesilmez. Maça giden bir vatandaş, iki saat içinde sesini bitirir. Önce beden duruşu düzgünlüğünü sağlamalıyız” dedi.

Can Gürzap, konuşmasını insan, aktör, stres, beden duruşu, konuşma, bilgi birikimi, duyabilme, anlayabilme, beden anlatımı, fonetik, diksiyon ve ifade ile ilgili bilgiler kapsamında sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler