Çan Saati'ni onaracak kurum aranıyor!

Çan Saati'ni onaracak kurum aranıyor!

Çankırı'da kaderine terk edilen yapılar içerisinde olan Çan Saati'nin bugünlerdeki hali içler acısı durumda. Dört bir yanında ne saat ne kadran kalmış olan yapı, adeta kurtarıcısını beklemekte.

Çankırı'da sokaktaki vatandaşın 'Çan Saati' olarak adlandırdığı tarihi yapı son günlerdeki görüntüsüyle adeta kaderine terkedilmiş durumda.

Çan Saati'nin bugün içinde bulunduğu bu durumla ilgili olarak sokaktaki vatandaş; "Çankırı ile ilgili basılan tüm tanıtım broşürlerinde kendisine yer verilen Çan Saati'nin perişan hali yetkililerin canını sıkmıyor olacak ki, çevresi dahil olmak üzere kendisi de perişan halde! Çankırı'ya dışarıdan gelenlerin ziyaret etmek istediği ancak yanına yaklaştığında da acilen uzaklaşmak zorunda kaldığı bu yapıyı elden geçirerek bakımını yapacak adres arıyoruz!" diyerek mevcut durumun vehametini ortaya koyuyorlar.

Sözcü18 Haber Merkezi de sokaktaki vatandaşın bu çağrısına kulak kabartıyor ve Çan Saati'nin içinde bulunduğu rezalet durumdan bir an önce kurtarılarak, Çankırı'ya yakışan bir duruma getirilmesini başta Çankırı Valiliği olmak üzere, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in de dikkatine sunuyoruz.

TARİHİ SERÜVENİ
II. Abdülhamit döneminde yaygınlaşan saat kulesi uygulamalarından birisi de Çankırı'da yer almakta. Yalın bir yapı olan eser için İsviçre’de yapılan saat 1866 yılında İnebolu yolu üzerinden Çankırı’ya getirilmişti. Kare planlı ve dikdörtgen gövdeli olan kule bir platform üzerine oturtulmuş. Şehre hakim bir noktada bulunan saat kulesinin yüksekliği 15 metre civarında. Üst kısmında balkon ve dört yönünde saat kadranları bulunmakta idi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler