Can Tanrıyar gözaltına alındı

Can Tanrıyar gözaltına alındı

Uçankuş TV sahibi Can Tanrıyar, gözaltına alındı. Sosyal medyada yayınladığı videolarla gündem olan Muhammed Yakut ile röportaj yaptıktan sonra gözaltına alınan Serdar Akinan, Can Tanrıyar'ın kendisini tehdit ettiğini söylemişti.

GAZETECİ Uğur Dündar, sosyal medya hesabından Can Tanrıyar'ın gözaltında olduğunu açıkladı.

Uğur Dündar, "Uçankuş haber sitesi ve televizyonu sahibi Can Tanrıyar biraz önce İstanbul Emniyeti Organize Şube ekiplerince gözaltına alındı." dedi.

Dündar, "Yurt dışından YouTube yayını yapan Muhammed Yakut adlı kişi, Can Tanrıyar'ın eski ortağı Metin Güneş hakkında iddialarda bulunmuştu. Tanrıyar'ın, Metin Güneş'in kendisiyle ilgili olarak savcılığa yaptığı 'tehdit-şantaj' konulu suç duyurusu nedeniyle gözaltına alındığı öne sürüldü." dedi.

Magazin haberciliğinin tanınmış ismi Can Tanrıyar'ın Muhammed Yakut'a bilgi veren kişi olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU

Gazeteci Serdar Akinan, Muhammed Yakut ile yaptığı yayınların ardından gözaltına alındı.

Akinan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Muhammed Yakut, Serdar Akinan'ın kendisiyle ilgili belgelere ulaşıp, "gayrı meşru" faaliyetlerini ortaya çıkarmasına tepki göstererek bir video yayınladı.

Serdar Akinan, Yakut'un sözlerine yönelik cevap verdi.

Serdar Akinan, sürekli siyasi ve iş dünyasına dair magazin dedikodusu yapan Muhammed Yakut'un arkasında gazeteci Can Tanrıyar'ın olduğunu söyledi.

Serdar Akinan, Muhammed Yakut - Can Tanrıyar ilişkisini şöyle anlattı:

"Ben gözaltından çıktıktan sonra gazeteci arkadaşlarımla oturdum konuştum. Ve dikkat ediyorum ortalığa birtakım bilgiler saçılmaya başladı. Bunlardan en ilginci Muhammed Yakut'un ilişkileri. Şimdi hatırlar mısınız benim yayında bir kelime kullandı, bir ifade kullandı. Dedi ki; 'Bunu bu arada ben konuşmadım. Ben dedi Can Tanrıyar ile beraber, Can Tanrıyar bir gazeteci bu arada biliyorsunuz. Uçankuş diye bir sitesi var. Ben Can Tanrıyar ile beraber Doğan Şentürk'e yani FOX Haberin Genel Yayın Yönetmenine gittim. Bu videolarda anlattığım her şeyi onlara anlattım Can Tanrıyar ile beraber.' Orada ben uyanamadım işi. Eeee ve bunlar yayınlamadı. Bunu yayında söyledi hatırlarsanız. Okey, o anda ben keşke bunun üzerine bir soru sorabilseydim. Diyorum ya soracağım çok şey var aslında, ama ortaya da çıktı..."

Tanrıyar’a, "Bu üslupla muhatap olmam" dediğini söyleyen Akinan, Tanrıyar’ın kendisine "Aydınlıkta söylediğinin karanlıkta hesabını sorar" diyerek tehdit ettiğini aktardı.

“CAN TANRIYAR BANA AYAR VERECEK ADAM DEĞİL”

Akinan, videonun sonlarında, Can Tanrıyar’ın geçmişiyle ilgili ayrıntıları saydıktan sonra, "Can Tanrıyar kalkıp bana telefon açacak, ayar verecek çapta bir adam değil. Kaale bile almıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler