ÇANDEF, yoluna Özenç ile devam ediyor

ÇANDEF, yoluna Özenç ile devam ediyor

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)

olağanüstü genel kurulunu tamamladı ve Ömer Lütfi Özenç'le devam kararı aldı.

Mecidiyeköy Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurula başta Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş olmak üzere, İstanbul Çankırılılar Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Ankara Çankırı Dernekler  Federasyonu Başkanı Adem Can, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci ile çok sayıda davetli ve delege katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını ÇANDEF Başkanı İsmail Suaydın yaptı. Suaydın "İki federasyonun birleşme kararı ile birlikte Mart 2010 tarihinden bu yana üstlenmiş olduğumuz görevi layıkıyla yerine getirmenin gayretinde olduk. Kongreden çıkacak kararla oluşacak yeni yönetime de sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

ÖZENÇ: İLK ETAPTA 39 İLÇEDE ÖRGÜTLENECEĞİZ
Genel kurula "başkan adayı" olarak giren Ömer Lütfi Özenç yaptığı konuşmada "Her Çankırılı'yı aynaya bakmaya davet ediyorum" diyerek başladığı konuşmasında, "Milletime, yöreme ve de aynada baktığm Ömer'e karşı sorumluluklarım var" dedi. Özenç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yıllardır şu veya bu şekilde emek verdiğimiz bu organizasyon şemasını, bugün başka bir boyuta doğru taşımak zorundayız. Çünkü yarın çok zor. Çünkü yarın çok fırtınalı.

Eğer aramızda yarının fırtınalarına hazır olmadığını düşünen tek arkadaşım varsa, şu anda söylesin. Çünkü artık arkamızdakiler, yöremizdeki insanlar, Çerkeş'tekiler, Korgun'dakiler, Ümraniye'dekiler, Maltepe'dekiler, Esenler'dekiler hesap sormaya başlayacak.

Farkında değil misiniz, herkes artık hesap soruyor. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu unutmayacağız. Bugün bayrağı devralan yönetim, aynaya bakacak, bulunduğu yerde bulunma sebebinin farkında olarak, yıllardır İstanbul'a memleket derneklerinin kazandığı ivmeyi en yükseklere çıkaracak. Yarından itibaren, İstanbul'daki örgütlenmemizi mahallelere ve toplu işyerlerine kadar tamamlayıp, hemşeri portföyünü kategorize ederek ortaya çıkartacağız."

TEK LİSTE OYLANDI VE...
ÇANDEF olağanüstü kongresi, delegeye sunulan tek liste ile oylanarak tamamlandı. Kabul edilen listede 20 kişilik yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Ömer Lütfi Özenç, Ahmet Yazıcıoğlu, Ali Orduhan, Erol Tepebaşı, Mehmet Güneş, Mehmet Altıntop, Mehmet Dereli, Yadigar Tezcanoğlu, Ahmet Özdemir, Arif Öztürk, Erol Çınar, Gökhan Güney, Hamdi Elmalıdere, Hayati Odabaşı, İhsan Özleyen, İskender Oflaz, Ömer Kandemir, Sacit Demir, Samet Özdemir, Serkan Küpeli.

Denetleme Kurulu: Erol Bayram, Yusuf Uyanıkoğlu, İlhami Arcan

Merkez Disiplin Kurulu: Mehmet Yılmaz, Cemil Gündoğmuş, Aydın Yılmaz

Okuyucunun bilgisine: Kongreyi yerinden izleyen Vedat Beki'nin "Kongre notları" ilerleyen saatlerde kendi köşesinden sizlere aktarılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler