Çankırı'da Atatürk büstüne çirkin saldırı

Çankırı'da Atatürk büstüne çirkin saldırı

Çankırı'nın Orta ilçesinde bulunan Şehit Erkan Er Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki Atatürk Büstü dün saldırıya uğrayarak parçalandı. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.D isimli şahıs polis tarafından yakalanarak önce gözaltına sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çankırı'nın Orta ilçesinde yaşanan çirkin olayla ilgili olarak Valilik Basın Bürosu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"18.10.2021 Pazartesi günü sabah saatlerinde, ilimiz Orta ilçesi Şehit Erkan Er Yatılı Bölge Ortaokulu önünde bulunan Atatürk büstünün kırılmış halde olduğu ihbarı alınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucu; söz konusu menfur saldırıyı gerçekleştiren Ö.D. isimli şahıs aynı gün yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

SALDIRGAN DODURGA'DA YAŞIYOR

Sözcü18 Haber Merkezi'nin olayla ilgili olarak elde ettiği bilgilere göre Ortaokul bahçesindeki Atatürk büstünü dün sabah saatlerinde parçalayan saldırganın Erzincan nüfusuna kayıtlı olup yaklaşık 30 yıldır ailesi ile birlikte Dodurga köyünde çobanlık yaparak yaşadığı ve gerek köyünde gerekse Orta ilçesinde garip kıyafetlerle dolaşan bir 'meczup' olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler