Çankırı 18 Konut Yapı Kooperatifi'nde kur'a çekimi bugün

Çankırı 18 Konut Yapı Kooperatifi'nde kur'a çekimi bugün

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in talimatı ile kurulan 18 Konut Yapı Kooperatifi'nde üye başvuruları tamamlandı ve sıra kur'a çekimine geldi. Kur'a çekimi bugün saat 14:00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ÇANKIRI Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in talimatı ile kurulan 18 Konut Yapı Kooperatifi'nde üye başvuruları tamamlandı ve sıra kur'a çekimine geldi. Çankırı'nın vizyonuna önemli katkılar sağlayacak 1018 konutluk projenin ilk etabı Mimar Sinan Mahallesi'nde yükselecek kooperatif kapsamında toplamda 142 daire yer alacak. 100 daire için üye alımının ön kayıtları geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. 1300 dolayında gerçekleşen başvurudan 689'u aranılan 'üyelik şartlarına' haiz olduğu tespit edildi. Edinilen bilgilere göre kur'a çekimine üyelik kıstasları kabul edilen 689 başvuru sahibi katılacak.

100 üyeli kooperatifin 32'si belediye personeline ayrılırken geriye kalan 68 üyelik için bugün saat 14:00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde kur'a çekimi gerçekleştirilecek.

100 üyeli 18 Konut Yapı Kooperatifi projede 2+1 90 m2 (Tip1), 2+1 100 m2 (Tip2) ve 3+1 143 m2'lik (Tip3) olmak üzere 3 tip konut inşaa edecek. Bu konutlardan Tip1 için 9, Tip 2 için 13 ve Tip3 için 10 olmak üzere 32 belediye personelinin 'üyelik başvurusu' kabul edilmiş durumda.

HAKKI ESEN: KISA SÜREDE PROJENİN TEMELİNİ ATACAĞIZ

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kur'a çekimi öncesi Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "Kurduğumuz kooperatife kısa sürede böylesine bir ilginin olması bizleri daha da cesaretlendirdi. Çankırı'da yaşanan konut ihtiyacı sorununa belediye olarak katkıda bulunabilmenin gayreti içerisindeyim. Özellikle belirli bir düzeyde gelir sahibi olan çalışanlarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin konut sahibi olabilmesi için yaptığımız bu çalışmada hedefimiz olan 1018 konutluk projenin ilk ayağında 100 üyeyi bugünkü kur'a çekimi ile tamamlayacağız. Öyle umut ediyorum ki, kısa sürede projenin temelini de atarak gayretlerimizin ve çabalarımızın karşılığını gözler önüne sereceğiz" dedi.

ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler