Çankırı Adliyesi'nde duruşmalar 31 Mart'a kadar ertelendi

Çankırı Adliyesi'nde duruşmalar 31 Mart'a kadar ertelendi

Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu yaptığı yazılı açıklama ile adliyede ilk derece yargılama duruşmalarının 31 Mart 2020 tarihine kadar ertelendiğini bildirdi. Köroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 2 Mart 2020 tarihinde küresel risk seviyesini “çok yüksek seviyeye” çıkardığı Korona virüsü salgını nedeniyle Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca 13/03/2020 tarihinde virüs nedeniyle alınacak tedbirlere ilişkin tavsiye niteliğinde kararlar alınmıştır.

Çankırı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri, Adalet Komisyonluğunca HSK tavsiye kararı, DSÖ'nün aldığı Uluslararası Kamu Sağlığı acil durumu ilamı çerçevesinde virüsün salgın risk seviyesi dikkate alınarak; Tutuklu duruşmalar ve yasada belirtilen öncelikli işler dışında, tüm İlk Derece Yargılama Duruşmaları (Hukuk-Ceza) 31 Mart 2020 tarihine kadar ertelenmiştir. 

Küresel bir salgına neden olan virüsün yüksek bulaşıcılığı ve tedaviye yönelik ilaçlarının henüz bulunamamış olması dikkate alındığında söz konusu ertelemeler, kamu sağlığımız açısından yerinde kararlardır. Ertelemeye konu iki haftalık süreç içerisinde istisnalar dışında taraf olduğu duruşmaları bulunan vatandaşlarımızın kendi ve kamu sağlığı açısından Adliyelere gelmemesi kamuoyunun bilgisine sunulur."

Açıklamaya göre, Ilgaz, Kurşunlu, Şabanözü ve Çerkeş ilçelerinde adliye hizmetlerinde duruşmalar ertelendi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler