Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi, Vedat Beki hakkındaki kararı açıkladı

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi, Vedat Beki hakkındaki kararı açıkladı

28 Kasım 2016 günü Marmaris'te kaldığı evde polis-jandarma operasyonu ile gözaltına alınan, sonrasında Çankırı'ya getirilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak 120 gün cezaevinde kalan Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin davası sonuçlandı.

2016 yılının 28 Kasım'ında yaşadığı Marmaris-Karacasöğüt mahallesinde yaşadığı evde jandarma ve polis operasyonuyla gözaltına alınarak 24 saat sonrasında Çankırı'ya getirilerek KOM'da ifadesine başvurulan ve sonrasında çıkartıldığı Sulh Ceza Mahkamesi'nde çıkan tutukluluk kararla Çankırı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilen Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki hakkında açılan dava bugün karara bağlandı.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 14:00'de başlayan 'karar duruşması'nda Vedat Beki müdafii Av. Pakize Duvarcı tarafından son bir savunma yapıldı.

7 SANIK HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme; dosyada yargılanan diğer isimler Ömer Sağır başta olmak üzere, Ceyhun Doğan, Ercan Şeker, Nejat Gamzeli, Aydın Demiröz ve Yavuz Filiz'in üzerlerine atılı suçların tamamından BERAATİNE karar verirken, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt lehine haber yapma" suçlaması ile birlikte toplam 11 suçlama için 'BERAAT' kararı verirken sadece İrfan Dinç'le ilgili olarak 15 Ağustos 2016 tarihli "Başkan Dinç'ten FETÖ'ye 1 TL'ye arsa" başlıklı haberinden dolayı İstinaf yolu açık 12 ay hapis cezası verdi daha sonra cezayı iyi halden 10 ay'a düşürdüğünü açıkladı.

DAVA'NIN GEÇMİŞİ

Hatırlanacağı gibi Vedat Beki; 2016 yılının 28 Aralık günü zamanın Çankırı Başsavcısı Hüsnü Aldemir'in 'gözaltı kararı' ile Marmaris-Karacasöğüt mahallesindeki evde "Gizliliği ihlalden" polis-jandarma operasyonu ile gözaltına alınmıştı.

Yaklaşık 18 saati Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren Beki, daha sonra polis nezaretinde uçakla Ankara'ya getirildi ve Esenboğa'da Çankırı KOM'den gelen ekibe teslim edilerek Çankırı'ya sevkedildi. Çankırı KOM'da 3 gün boyunca sorgulanan Beki, sonrasında Çankırı Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir'in karşısına çıkartıldı. Savcı Aldemir'in yaklaşık 2 saat süren sorgulaması sonrasında "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt lehine haber yapma" suçlaması ile birlikte 'tutuklanma' talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine çıkartılan Beki, burada 5 dakikalık duruşma sonrası tutuklanarak Çankırı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Toplam 120 günlük cezaevinde tutukluluk halinin 22 günü Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda geçerken, diğer 98 gün Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ve büyük bir bölümü de 'hücre hapsi' ile tamamlandı. Zamanın Çankırı Başsavcısı ve halen Yargıtay Cumhuriyet savcısı olarak görev yapan Hüsnü Aldemir'in hazırladığı 9 sayfalık iddianame ve bu iddianamenin mahkemece kabulü ile birlikte 31 Mart 2017 Cuma günü Çankırı 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında tutuklu Vedat Beki tahliye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler