Çankırı-Ankara otobüs bileti fiyatlarına yüzde 25 zam

Çankırı-Ankara otobüs bileti fiyatlarına yüzde 25 zam

Gün aşırı akaryakıta gelen zamlar kaçınılmaz olarak şehirlerarası ulaşım ücretlerini de etkiliyor. Yapılan yüzde 25 zamla birlikte Çankırı-Ankara arası otobüs bilet fiyatları da 80 liradan 100 liraya yükseldi. Yeni fiyatlar dünden itibaren uygulanmakta.

Akaryakıt ürünlerine gelen son zamlarla birlikte Çankırı - Ankara arası çalışan seyahat acentaları da artan yeni maliyetler karşısında bilet fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptılar. Geride bıraktığımız hafta 80 TL olan Çankırı - Ankara, Ankara - Çankırı yolcu bilet fiyatları dünden itibaren 100 TL'den satılmaya başlandı. Kastamonu - Ankara, Ankara - Kastamonu bilet ücretleri de 120 liradan 150 TL'ye yükseldi.

HAKAN ASLAN: YENİ FİYATLANDIRMA KAÇINILMAZ OLDU

Yapılan zamlarla ilgili olarak Özlem Seyahat firma yetkilisi Hakan Aslan Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "Geçen hafta akaryakıta gelen günaşırı zamlar ile bir otobüsün aylık mazot harcamasına ek olarak 24 bin lira yük geldi. Bu rakam sadece aracın deposu ile ilgili. Diğer kalemlerdeki artışları da hesaplarsak sektör olarak işin içinden çıkılmaz bir mecranın tam ortasındayız! Yükselen fiyatlarla birlikte yolcu sayısında azalma korkutucu boyutlarda! Çankırı-İstanbul aracım bu sabah 4 kişi ile İstanbul'a hareket etti. Kestiğimiz bilet ücreti otobüsteki ikramlarla çalışanların harcırahlarını karşılamıyor! Çankırı-Ankara sefer sayılarımız 7-8'e düşmesine karşın yolcu açısından sıkıntı yaşıyoruz." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler