Çankırı - Ankara yolcu taşıma ücretleri zamlandı

Çankırı - Ankara yolcu taşıma ücretleri zamlandı

Çankırı - Ankara arasında yolcu taşıma ücretlerine 22 Aralık'tan itibaren yüzde 71 oranında zam yapıldı. Pazartesi günü kişi başı 35 Türk Lirası'na Ankara'dan Çankırı'ya giden yurttaş, bugün aynı mesafeye 60 Türk Lirası ücret ödedi.

Firmalar arasında yaşanan rekabet nedeniyle 2 Ağustos'dan bu yana Çankırı - Ankara arasında 35 Türk Lirası'na yolcu taşıyan seyahat firmaları, başta asgari ücrette yaşanan artış ile birlikte zamlı motorin fiyatları karşısında daha fazla dayanamadılar ve yüzde 71'lik fiyat artışı yaparak bilet fiyatlarını 60 Türk Lirası'na çıkardılar.

Yeni fiyatlar seyahat acentalarının internet sayfalarında yerini bulurken, Ankara - Kastamonu seyahat bilet ücretleri de zamdan kendisine düşen payı aldı. Zam öncesi 60 lira olan Kastamonu - Ankara bilet fiyatı yüzd--e 50 artış göstererek 90 liraya yükseldi.

Seyahat firmaları zamma gerekçe olarak Ekim ve Kasım aylarından itibaren belirli oranlarda hemen hemen gün aşırı zamlanan motorindeki fiyat artışları ile 4 bin 250 Türk Lirası olarak belirlenen asgari ücretin önemli bir etki yaptığını dile getirdiler.

35 LİRALIK BİLET FİYATINA ULAŞTIRMA BAKANLIĞI CEZA KESTİ!

Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı'nın yayımladığı "Tavan Ücret Tarifesi"ne göre Ankara-Çankırı arası 'tavan ücreti' 96 Türk Lirası. Seyahat acentaları bu tarifenin asgari yüzde 30 altına düşebiliyorlar. Son olarak Temmuz 2021'de yayımlanan bu tarife kapsamı altında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı yol kontrollerinde seyahat firmalarına 7-8 bin lira gibi rakamlarda cezalar kestikleri de öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler