Çankırı Baro Başkanı Köroğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Çankırı Baro Başkanı Köroğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Köroğlu, "19 Mayıs halkımızın doğum günüdür. Gerçek bir halk adamı olan Mustafa Kemal de doğum gününün 19 Mayıs olmasını bu yüzden istemiştir." dedi.

Çankırı Barosu Başkanı Av. Arb. Erkan Köroğlu 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı kutlama mesajı yayımladı.

Baro Başkanı Avukat Erkan Köroğlu, “19 Mayıs 1919 tarihi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, başka ulusların bağımsız olmalarında örnek olan Kurtuluş Savaşı’mızın, Samsun’da başladığı, karanlık ve ümitsiz günlerden milletimizin uyandığı, ulusal egemenliğimizin başlangıç günüdür. O tarihten bu yana da kazandığımız zaferlerle ulusların yolunu aydınlatan bir ulusun çocukları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

İşgal yıllarının acımasız koşullarında kendi bölgelerinde küçük gruplar halinde örgütlenmeye başlayan yurtseverlerin kalp atışlarını işiten, bu direnişi tek bir çatı altında toplamak için Anadolu’ya geçme yollarını arayan Mustafa Kemal’in halkıyla buluştuğu, Ülkemizin kuruluş ve kurtuluşuna giden yolda ilk adım olan ve büyük Türkiye’nin doğum günü kabul edilen 19 Mayıs 1919 u iyi anlamalı ve anlamlandırmalıyız.

19 Mayıs halkımızın doğum günüdür. Gerçek bir halk adamı olan Mustafa Kemal de doğum gününün 19 Mayıs olmasını bu yüzden istemiştir.

Köroğlu, “Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı milli mücadelenin bu ilk gününü Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiş, ilelebet yaşayacak cumhuriyetimizi de miras bırakmıştır.

Atatürk ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyet’in temel değerleriyle, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni iç ve dış tehlikelerden koruyarak, çağdaş Türkiye’yi geliştirmeye sonsuza kadar devam edeceğiz.

Gençliğimiz, bu konuda bizim en büyük güvencemizdir. Çankırı Barosu olarak, Büyük Önder Atatürk’ün hayata geçirdiği ilkelerimizi sonsuza dek yaşatmak amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı ve bu vatan için canlarını feda eden aziz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramını kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler