Çankırı Baro Başkanı Köroğlu'ndan "5 Nisan Avukatlar Günü" mesajı

Çankırı Baro Başkanı Köroğlu'ndan "5 Nisan Avukatlar Günü" mesajı

Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Köroğlu'nun mesajı şöyle:

"Değerli Meslektaşlarım; Bugün 'Avukatlar Günü' fakat bizim içimiz buruk. Çünkü dünyanın bir ucunda ağlayanların yaşlarının, dünyanın diğer ucundaki insanların gözlerinden aktığı, insanlık olarak görünmeyen bir düşman ile savaştığımız çok çetin günlerden geçiyoruz.

Böyle bir düşman karşısında insanoğlu tarihi bir sınav vermektedir. Bu sınav bize öğretmiştir ki; Düşman karşısında insanlar arasındaki tek fark kan gruplarıdır. Görünmeyen düşman, insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden insanlığa saldırmakta, yaşam hakkını elinden almaktadır. Bu zor ve çetin günlerde bize düşen yegâne görev önce kendi sağlığımızı korumak ardından toplumu bilinçlendirmek ve toplumsal dayanışmayı diri tutmak, geceye yıldız olmaktır. İnsanlarımız her gün seçim akşamları gibi sayılar ve grafikleri takip etmektedir. Tek farkın sandıktan çıkanları değil, sandığa girenlerin hesabının tutulduğu bu günlerde, toplumumuzun morale ihtiyacı vardır.

Ses hızını geçen yaşam hızımızın, aniden bir tünelin içerisinde durduğu temassız, tamahsız ve temasız fakat bir o kadar telaşlı bu günler elbette geçecek fakat hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Dünyadaki her şey kadar ve herkes kadar biz de değişeceğiz. İnsanoğlu kendiyle savaşında öncelikle yaşamın ve bu tecrit günlerinde özgürlüğün ne demek olduğunu, bizim yıllardır haksız tutuklamalarda, özgürlüğü kısıtlayıcı düzenlemelerde neleri kastettiğimizi daha iyi anlayacaktır. 

Bu zor süreçte, içerisinde yaşama ve sağlığa dair cümlelerin bulunmadığı her tartışmanın değeri, Bizans Ruhbanlarının ‘meleklerin cinsiyetini tartıştığı’ değer kadardır. Bu zor günler geçtiğinde; Hukukun, hukukun üstünlüğünün, insan haklarının, adil yargılamanın, demokrasinin, barışın, hoşgörünün ve sağduyunun egemen olduğu, özgür ve çağdaş bireylerden oluşan, üstünün hukuku değil, hukukun üstün olduğu bir ülkenin ve dünyanın yaratılmasında kutup yıldızı sizler olacaksınız. Hepinizin Avukatlar Günü'nü buruk bir sevinçle kutluyorum."

Öte yandan Baro yönetimince; Ülkede yaşanan coronavirüs süreci nedeniyle başta Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni dahil tüm etkinliklerin iptal edildiği bildirildi. 

uyari-corona-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler