Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu'nun 23 Nisan mesajı

Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu'nun 23 Nisan mesajı

Çankırı Barosu Başkanı Av. Arb. Erkan Köroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Köroğlu'nun mesajı şöyle:

"Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir' diyerek Kuva-yi Milliye ruhuyla Anadolu’da yaktığı ateşin yüzüncü yılını kutluyoruz. İlk kuruluş felsefemizde yer alan ve Anadolu halkını kula kul olmaktan, tebâ olmaktan, sadece çiftçi ve asker olmaktan kurtarıp; Sadece Allah'a kul, devlete vatandaş, toplumda birey ve insan olmasını sağlayan bu düşünceden ayrılmadığımız sürece bu ateşin sonsuza değin yanacağından kimsenin şüphesi olmasın. 

TBMM'nin kuruluşuna giden yolda; Erzurum kongresinin 'Oltu' halkından toplanan parayla yapıldığını, Emekli Binbaşı Süleyman beyin verdiği 900 lira bağışla parasızlıktan 41 gün sonra Sivas Kongresi'nin yapıldığını, Sivas’daki 33 kişilik heyetin otel parası olmadığından Şekerzade İsmail'in evinde koyun koyuna yattığını, Ankara’ya meclisi açmak için gidecek heyete, Mazhar Müfit'in Sivas Osmanlı Bankası Müdürü Oscar Schmidt'ten bin lira kredi çektiğini, Büyük Atatürk'ün Erzurum ve Sivas Kongrelerinde çektirdiği fotoğraflarda, üstündeki elbiseyi  Erzurum Valisi Münir Akkaya'dan ödünç aldığını ve dahası KURTULUŞ SAVAŞI'nı bilmeyenler Atamız tarafından çocuklarımıza armağan edilerek kutladığımız bu günün anlam ve önemini bilemezler. 

Ülkemizin kuruluşunda ve devamında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bayramınızı kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler