Çankırı Barosundan boykot çağrısı!

Çankırı Barosundan "boykot" çağrısı!

İsrail’in açık sularda Türkiye’den giden Gazze’ye giden yardım gemilerine

saldırması ve 9 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi ile ülkede süren infial sürerken, Çankırı Barosu da Başkan Av. İdris Şahin imzalı bir “basın bildirisi” yayımladı. Baronun yaptığı açıklamaya göre bir çağrıda bulunularak “Bu tür saldırıları önlemek ya da en azından kınamak isteyen sivil toplum, tekelci sermayenin – başta kredi kartları olmak üzere – tüm ürünlerini, etkili bir şekilde boykot etmelidir” denilerek tekelci sermayenin tüm ürünlerine boykot çağrısı yapıldı. Baro’nun yazılı açıklaması şöyle:

“İsrail devletinin Türkiye yardım gemilerine yönelik insanlık dışı saldırısı, emperyalizmin vahşi yüzünü bir kez daha göstermiştir. Uluslararası tekelci sermayenin bölgedeki taşeronu olan İsrail, kendi insanlık dışı davranışlarının ve zulmünün sonucunda ortaya çıkan yaraları sarmaya yönelik, tümüyle insani niteli taşıyan yardım gemilerine, uluslar arası hukuku açık biçimde çiğneyerek saldırmış ve yurttaşlarımızı şehit etmiştir.

Bu hain ve vahşi saldırının, bu devlet terörünün yaptırımını uluslararası hukuk elbette belirleyecek, daha önemlisi, Devletimiz, devletler hukuku çerçevesinde gerekli ve etkin yanıtı kuşkusuz ki, verecektir. Politikamızı belirleyen siyasetçi ve bürokratlar bilmelidir ki, Halkımız tüm unsurları ile tek yürek olmuştur ve uygulanacak her türlü yaptırımın arkasındadır. Siyasi açıdan sivil toplumun katkısı, bu kayıtsız desteği sunmaktan ibarettir.

Bununla birlikte sivil toplumun kendi icraatları da, bu devlet terörünü ortadan kaldırmaya dönük olarak etkili sonuçlar doğurmaya everişlidir. İsrail Devletinin bu terörist saldırılarının arkasında, uluslararası tekelci sermaye bulunmaktadır ve bu gücün anlayacağı tek dil, ekonomik yoksunluktur. Dolayısıyla bu tür saldırıları önlemek ya da en azından kınamak isteyen sivil toplum, tekelci sermayenin –başta kredi kartları olmak üzere- tüm ürünlerini, etkili bir şekilde boykot etmelidir. Bu boykot sadece bölgesel ya da ulusal seviyede kalmamalı, yaşadığımız iletişim çağının imkânlarından yararlanılarak, tüm halklara duyurulmalı ve destek istenmelidir. Topyekûn girişilecek boykot, kısa sürede sonuçlarını doğuracaktır.

Bu sebeple, İsrail devletinin işlediği insanlık sucunu şiddetle kınıyor, tüm Halkımızı, uluslararası tekelci sermaye ürünlerini etkin şekilde boykot etmeye, tüm sivil toplum kuruluşlarımızı bu boykotu desteklemeye ve diğer ülkeler sivil toplum kuruluşları ile diyalog kurarak, haklı mücadelemize aktif destek sağlamaya çağırıyoruz.

Şehitlerimizin kanları, bizim de mücadelemiz sonucunda, yerde kalmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

STK'LARIN KATILIMI İLE YARIN CUMA NAMAZI SONRASI GÖSTERİ OLABİLİR
Öte yandan İsrail'in uluslararası sularda Türk yardım gemilerine silahlı saldırısı ve 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylarla ilgili olarak yarın Çankırı'da, cuma namazı sonrası STK'ların da destek vereceği bir "tel'in mitingi" gerçekleşebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler