'Çankırı Belediye Başkanı' bu hallere düşmemeli (!)

'Çankırı Belediye Başkanı' bu hallere düşmemeli (!)

Çankırı Belediye Basın Bürosu tarafından gönderilen son 'basın bülteni' tam anlamıyla bir rezalet! Belediye Başkanı Esen'in yerinde olsam bu habere 'neden olan' kaç kişi varsa tamamını görevden alırım...

Önce Çankırı Belediye Basın Bürosu'nca hazırlanarak gazetelere ve internet medyasına gönderilen 'basın bülteni'ni okuyalım:

"Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, belediye araç filosuna dâhil ettiği Konteyner Yıkama ve Dezenfekte Aracı’nın çalışma şeklini yerinde inceledi. Çöp konteynerlerini ilaçlı sular ile yıkayan araç, bir konteyneri ortalama 5 dakika içerisinde temizledi. Konteynerlerin, çöp alınma saatleri ile eş zamanlı temizleneceği belirtildi.

Yıkama ve dezenfekte aracı, kendi iç haznesine aldığı konteynerleri basınçlı solüsyon püskürterek yıkadı. Temizlik ürünleri ile iç ve dış temizliği yapılan konteynerler, ilaçlama işlemi tamamlandıktan sonra yerlerine konuldu. 6 ton temiz su, 4 ton kirli su haznesi ile bir konteyneri ortalama 5 dakikada temizleyen araç, zaman ve iş gücü tasarrufu sağlayacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Esen, mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ve sayıları 2500’ü bulan çöp konteynerlerinin temizliğinin konteyner yıkama ve Dezenfekte Aracı ile gerçekleştirileceğini belirtti. Esen, araç filosuna dâhil edilen aracın özellikle yaz aylarında çöp konteynerlerindeki kötü koku ve sinek oluşumlarını önleyeceğini ifade ederek uygulamanın akşam saat 20.00 itibari ile çöp toplama hizmeti ile eş zamanlı yapılacağını söyledi. “Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecek hizmetlerimiz titizlik ile devam edecek.” dedi."

Ve 'basın bülteni' ile beraberinde yer alan 9 fotoğraf karesini 'ucundan' (!) mercek altına alalım:

Fotoğraf 1: 

baskan-esen-01.jpg

Belediye Başkanı Esen siyah gözlüklerini takmış ve beraberindeki 5 kişi (kiminin elleri önden bağlı, kiminin elleri cebinde 'çöp konteyneri yıkayan aracın arkasında olayı seyrediyor. Yetkili de işlemi anlatıyor! Sanırsın bildik 'çöp konteyneri' 5 dakika sonra 'uzay mekiğine' dönüşecek!!!

Fotoğraf 2

konteyner-02.jpg

Çöp konteynerlerini temizleme aracının yeteneklerini anlatan arkadaş, söylediklerini uygulamaya geçirme adına araç üzerinde tatbikata geçiyor olmalı! Başkan Esen ellerini yine arkaya bağlamış, yanındaki personel ile birlikte pür dikkat olaya fokuslanmış! Sanırsın az sonra 'uzay mekiği' havalanacak!!!

Fotoğraf 3

konteyner-03.jpg

Başkan Esen tekrar eski yerine konuşlanmış! Galiba aksilik var! Uzay mekiği yine yerde! Bu kez kadraja 5 kişi daha ilave olmuş! Başkan Esen ve beraberindekiler meraklı ve şaşkın bakışlarla ne olduğunu pür dikkat izlemeye devam ediyorlar. (pardon, Başkan Esen siyah gözlüklerle) yıkamayı izliyorlar zannımızca! (Ne de olsa 'yıkama' işi müstehcen sayılabilir! O yüzden bizler ayrıntıları göremiyoruz!!!)

Fotoğraf 4

konteyner-04.jpg

Fotoğraf karesinde Başkan Esen ve beraberindekiler yok... Bizler 'dezenfekta aracı'nın (!) arka bölümünde yaşanılanları görebiliyoruz!!!

Fotoğraf 5

konteyner-05.jpg

'Dezenfekta aracı'nda yıkama bütün ciddiyetiyle devam ediyor ve gelişmelerden izleyiciler son derece memnun olmalı ki, Belediye Başkanı Esen de bunun haklı gururunu yaşadığından objektife 'mağrur' bir şekilde poz vererek onaylıyor!!!

Fotoğraf 6

konteyner-06.jpg

Hayırdır, bir sorun var galiba! Hoş arkada duran arkadaşlar sakin bir şekilde yerlerinde duruyorlar ancak Başkan Esen'in yüzündeki ifadeye bakılırsa ortada ciddi bir durum var!!! Galiba Başkan'ın kafasındaki soru; "Neden havalanmadık ki?!" olmalı... Eminim az sonra sorun çözülecek ve 'insanlığın hayrına' hep beraber 'gecikmeli de olsa' havalanacağız!!! Ha gayret...

Fotoğraf 7

konteyner-07.jpg

"Arkadaşlar arıza büyük geri çekiliyoruz" (!!!)

Fotoğraf 8

konteyner-08.jpg

"Tüh ya yine havalanamadık! İzninizle tezgahı kapatıyorum sayın Başkan" (!!!)

Ve fotoğraf 9

konteyner-09.jpg

Ve 'mutsuz son'!!! Başkan Esen gerçek dünyaya dönüş yapmış (Bond gözlükleri çıkartılmış) Bir türlü havalanamayan uzay mekiğinin, pardon (!) 'çöp konteyner & dezenfekta (!) aracı'na dayanarak izleyicilerle birlikte objektiflere 'tüh ya yine havalanamadık çocuklar' pozuyla karşınızda...

GELELİM SÖZÜMÜZE

Belediye, haberde duyurulmasını istediği 'araç alımı' ile ilgili haber yapabilir. Bunu Çankırı'ya, hemşehrilerine duyurabilir. Hatta hatta Sayın Başkan, aracın nasıl çalıştığını görmek ister ve bununla ilgili zaman ayırıp aracın çalışma sistemini 1 saat, 2 saat takip edebilir... Buraya kadar sorun yok...

Sorun nerede mi başlıyor?

Sorun; Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'i, aracın başında 'yıkama seansını' 9 fotoğraf karesi ile 'medya ile' paylaşmakla başlıyor!

"Başkan Esen çöp konteynerlerinin dezenfekte işlemini inceledi" başlığı ile bülten hazırlayıp medyaya servis edersen bu büyük bir ARIZA'dır.

Ve mesleği sadece ve sadece 'gazetecilik' olan 'gazeteci' de bu arızayı atlamaz... Atlayamaz...

Bu arada araç üzerinde 'Dezenfekta Aracı' yazısı da hatalı!

Doğrusu; 'Dezenfekte aracı' olacak...

Haydi size kolay gelsin...

Vedat BEKİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
50 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler