Çankırı Belediye Başkanı Esen'den 19 Mayıs mesajı

Çankırı Belediye Başkanı Esen'den 19 Mayıs mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 100 yıl önce Samsun’dan çıkılan bu yolda, sorumluluklarının farkında olarak, gençler ile birlikte yürümeye devam edeceklerini belirten Başkan Esen, “Bir asırdır içimizde taşıdığımız bu milli mücadele ruhu, vatanımızın içerde ve dışarda müdafaasında, milletimizin tam bağımsızlık konusundaki dik duruşunda ilelebet yaşayacaktır.” dedi.

Başkan Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“100 Yıl önce büyük bir inanç ve azim ile Samsun’dan ateşlenen fitil, vatan toprağının her karışını aydınlatmıştır. Milletimizin kanının son damlası ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti demek, sadece bir devlet kurmak değildir. Türkiye Cumhuriyeti; Demokratik, adil ve eşit olmak, her bir vatandaşının hakkını aynı şekilde gözetmek, tüm dünyanın şahitlik ettiği bir diriliş yaşamak; Yüreği vatan sevgisi ile dolu, fikri hür, vicdanı hür, ülkü sahibi gençler demektir. Ata'mızın da vurguladığı gibi 'Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.'

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milliyetçi dava arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla anıyor ve aziz hatıraları önünde minnet ile eğiliyorum.

Türk gençliğinin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı canı gönülden kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler