Çankırı Belediye Başkanı Esen'den 19 Mayıs mesajı

Çankırı Belediye Başkanı Esen'den 19 Mayıs mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Milli mücadelenin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Türk’ün yeniden diriliş günü ve bir kurtuluş destanı olduğunu söyledi. Esen, “Türk milleti her koşulda gurur ve coşku ile kutlamaya devam edecektir.” dedi. 

“Türkiye Cumhuriyeti kurucumuz Büyük Lider Atatürk’ün, en büyük eserini bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine emanet etmesi elbette ki tesadüf değildir. Gelecek, yeni neslin omuzlarında yükselmeye devam edecektir. Aklı ve vicdanı hür yetiştirilen gençler için yapacağımız her hizmet, ülkemizin geleceğine hizmet etmek demektir. Binlerce şehit kanı ile alınmış ve binlerce şehit kanı ile korunan bu toprakların gerçek ev sahipleri her zaman, milli şuur ve benlik ile yetişmiş, öz değerlerine sahip çıkan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bu yüzden ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak ve Büyük Önderimizin yaktığı meşaleyi hep yukarıda gururla taşıyacak olan ilim, bilim ve irfan sahibi gençlerimizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılını canı yürekten kutluyor, ülkemin ve memleketimin gençlerine selam ve sevgilerimi sunuyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler