Çankırı Belediye Başkanı Esen'e: Başkanlar 'yasak' ihlal etmez!

Çankırı Belediye Başkanı Esen'e: Başkanlar 'yasak' ihlal etmez!

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, ülke genelinde uygulanan pandemi kurallarından uzak davranış sergilemeye, Bilim Kurulu kararlarını ihlal etmeye ve de en önemlisi bizleri 'aptal' yerine koymaya devam ediyor...

Başta dünyayı ve de ülkemizi etkisi altına alan Coronavirüs (Covid-19) mikrobu ile mücadele tüm hızıyla devam ederken, sokaktaki vatandaşın da başta Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile il valiliklerinin açıkladıkları kurallara uyma titizliği gösterdiği şu günlerde Çankırı'da Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in sosyal medyada ve de basına yansımayan hal ve davranışları şaşkınlık yaratıyor.

BAŞKAN ESEN BİZİMLE DALGA MI GEÇİYOR?
İsterseniz gelin Belediye Başkanı Esen'in konuyla ilgili icraatlerini sondan başlayarak sizlere aktaralım!

Bayram sonrası Belediye Başkanı Esen'le ilgili olarak belediye basın bürosu gazete ve internet sitelerine "Çankırı Belediyesi'nde sosyal mesafeli bayramlaşma" başlıklı bir bülten gönderdi. Bültende Başkan Esen'in bayram ertesi başlayan mesaide personelle 'sosyal mesafe kurallarına' uygun bir şekilde bayramlaştığını gösteren fotoğraflara da yer veriliyordu. İşte o bültenden ilk fotoğraf:

cankiri-belediye-baskani-esen-pandemi-resim-012.jpg

Fotoğrafta da görüldüğü gibi; Pandemi günleri için sosyal mesafe kuralları belediye birimleri içerisinde mümkün l olduğunca uygulanıyor. Gönül isterdi ki Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın özen göstererek ziyaret kabullerinde dahi kullandığı 'maske'yle birlikte objektiflere poz verirken Belediye Başkanı Esen'in de buna özen gösterme refleksinde bulunabilmesiydi. Ama olmuyor!

BAŞKAN ESEN BAYRAM SÜRESİNCE SOSYAL MEDYASINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMLARDA 
SOSYAL MESAFE KURALLARINA HİÇ ÖZEN GÖSTERMEDİ
Çankırı Belediye Başkanı Esen; bayramda şahsına ait sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf karelerinde bırakın sosyal mesafe kurallarını ve de maskeyi; yaklaşık 15 kişiyle verilen poz takipçileri ve bizleri şaşkınlığa çeviriyordu. İşte o kare:

esen-bayram-cankiri-resim-012.jpg

BAŞKAN ESEN BAYRAMDA OLMAZI YAPTI VE "YASAK" DELDİ
Çankırı Belediye Başkanı Esen, geride bıraktığımız Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde yer alan 'halı saha'da bir maç kadrosunda yeraldı ve önemli bir yasağı deldi!

Şöyle ki; Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları çerçevesinde Türkiye'de halı sahalar 4 Ağustos'a kadar kapalıydı. Halı sahalarda futbol oynama imkanı 4 Ağustos tarihi itibari ile serbest bırakılacaktı. Çankırı Belediye Başkanı Esen, 2 Ağustos günü akşamı Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde yeralan sahada formayı sırtına geçirdi ve yasağı deldi!

 cankiri-baskan-esen-hali-saha-resim-012222.jpg

Çankırı'nın Belediye Başkanı her ne olursa olsun hiçbir şartta böylesine bir 'yasak' (!) delemez. Şehrin belediye başkanının vatandaşına 'örnek' olma gibi bir görevi vardır ve bu görev hiçbir şart ve durumda savsaklanamaz.

Şayet şehrin belediye başkanı böylesi bir yasağı delme cesareti gösterir ve bu durumu da kendi içinde 'normal' (!) bir davranış olarak dillendirirse, bizler 'gazeteci' olarak o şehrin belediye başkanı hakkında hiç de iyi şeyler düşün(e)meyiz!

cankiri-esen-futbol-hali-saha-bayram-resim-012.jpg

ÇANKIRI VALİSİ AYAZ'DAN KONUYLA İLGİLİ İŞLEM YAPMASINI TALEP EDİYORUM
Belediye Başkanı Esen'in 'halı sahada futbol' oynama yasağını ihlal etmesi nedeniyle bu durumun yasalar karşısında bir yaptırımı olması gerektiğini düşünüyorum. Neden derseniz; Sokakta maske takmayan vatandaşa 'ceza' kesilebiliyor ise, ülke genelinde 4 Ağustos'a kadar halı sahalarda futbol maçı oynanmıyor ise ve Belediye Başkanı Esen bu kurala rağmen böylesi bir organizasyon içerisinde yer alıyor ise, futbol karşılaşmasında yer alan tüm isimler tek tek tespit edilerek kendilerine 'hakettikleri' idari para cezası ilgili birimler tarafından kesilmelidir.

Tabii ki ceza kervanına halı sahayı işleten işletmeci de dahil edilerek...

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ı bu konuda göreve davet ediyor ve ilgili birimlere gerekli talimatları vererek başta Belediye Başkanı Esen olmak üzere diğer katılımcılara hakettikleri cezai işlemin uygulanmasını istiyorum.

Son sözüm: Sandıktan 'başkan' olarak çıkabilme ayrı bir olay, makama oturduktan sonra 'başkan' olabilmek ise apayrı bir olay... Anlayana...

Vedat Beki / Editör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler