Çankırı Belediye Başkanı Esen'e sorular

Çankırı Belediye Başkanı Esen'e sorular

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen dün akşam belediye başkanlığı makamında bir basın toplantısı düzenledi. Sözcü18 olarak Esen'in; Yaptığı açıklamalar bir yana bir de 'yap(a)madığı açıklamalar' olduğunu düşünüyor ve sorularımızı buradan soruyoruz.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, dün akşam başkanlık makamında gazeteciler "Kent Meydanı müjdesi" vermekle birlikte belediyenin son 3 yıllık çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Anlayacağınız Başkan Esen konuştu, toplantıyı takip eden gazeteciler (!) nam-ı diğer 'Çankırı'nın matbaacıları' (!) da fotoğraf çekip kendi kişisel notlarını aldılar. 

Sözcü18 Haber Merkezi olarak öncelikle Belediye Basın Bürosu tarafından kaleme alınarak sayfalarımızda yer bulan "Başkan Esen'in toplantıda dile getirdiği konular"ı basın bültenini satır satır incelediğimizde, özellikle bazı (!) gündem başlıklarına hiç mi hiç değinilmediğini gözlemledik... 

Bununla birlikte "Kent Meydanı müjdesi" olarak duyurulan ve SGK binaları ile ilgili paylaşılan "tapu"nun da, yapılacak proje için önemli ancak "yeterli" olmadığını da çok değil 2 dakikalık bir telefon görüşmesi ile ortaya çıkardık!

BAŞKAN ESEN'İN PAYLAŞTIĞI TAPU; PROJENİN YAKLAŞIK 
YÜZDE 50'LİK KISMINA TEKABÜL EDİYOR!

Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Başkan Esen'in kamuoyu ile paylaşmış olduğu "tapu", Kent Meydanı için hazırlanan avam projedeki yaklaşık 9 bin metrekarelik alanın 4 bin 500 m2'sinin "Belediye uhdesine" geçtiğini göstermekte! Yani mevcut avam projede ihtiyaç duyulan alanın yaklaşık yarısı! Bütün olarak bakıldığında ise tapu idaresinde kayıtlı 30 hisseden 22'sine karşılık oluyor. İşte tam burada sorulması gereken soruyu sormak zorundayız:

- Sayın Esen; Kent Meydanı için gerekli olan diğer 4 bin 500 m2'lik alan nasıl ve ne zaman "Belediye uhdesine" geçecek? Yani bugün sahip olduğunuz 22 hisseye karşılık, elinizde olmayan 8 hisseye ne zaman, nasıl sahip olacaksınız?

cankiri-meydan-resim-02.jpg

Akabinde gelen 2'nci soru:

- SGK'ya ait yerler için (22 hisseye karşılık) 10 milyon TL nakit ve 2 arsa verdiğinizi ifade ettiniz. SGK'ya verilen 2 arsanın yeri konusunda herhangi bir bilgilendirme yapmadınız. SGK'ya vermiş olduğunuz 2 ayrı arsa Çankırı'nın hangi noktalarında ve bugünkü değerleri TL olarak nedir?

İŞTEN ÇIKARTILAN BELEDİYE PERSONELİ VE AKABİNDE
İŞBAŞI YAPTIRILAN YAKLAŞIK 70 YENİ ELEMAN

- Çankırı Belediyesi'nde çalışan personeli, AK Parti milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun sosyal medya paylaşımlarını "beğendi" (!) diyerek işten çıkarttığınız iddiaları ile birlikte yaklaşık 40 çalışanın iş akdini feshettiniz. Buna mukabil geride bıraktığımız günlerde belediyeye 70 dolayında yeni işçi alımını gerçekleştirdiğiniz konuşulmakta. Bu iddialarla ilgili cevabınız nedir?

ÇANKIRI BELEDİYESİ ÇALIŞANI İŞÇİNİN FERYADINI
AYNEN SİZLERE SUNUYORUZ

Sayın Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen, aşağıdaki feryat, halen Çankırı Belediyesi'nde mesai veren bir çalışanınıza ait. Bu feryada karşı söyleyebilecek bir sözünüz olmalı...

- Günümüz ekonomi bildiğiniz üzre kan ağlıyor. Biz belediye işçilerinin yüzdeleri neden sıfırlandı. Ben şahsıma teknik eleman olarak dirsek çürütüp yüksek okul bitirdim emek verdim diplomamı aldım yıllardır tekniker olarak çalışıyorum. DİPLOMAMI ÇÖPE ATTILAR MECAZEN Yüzdeliğimden oldum tüm arkadaşlarımız da aynı. NEDEN YUZDELİĞİM ACIMASIZCA HİÇ BİR NEDEN GÖSTERİLMEKSİZİN SIFIRLANDI? HERKES TÜM BELEDİYE İŞÇİLERİ KAN AĞLIYOR! BU ZULME KİM DUR DİYECEK :((( GEÇİNEMİYORUZ BIÇAK KEMİĞE DAYANDI. BİRİ sesimizi duysun ARTIK :(

Bu feryada yanıtınızı merakla bekliyoruz...

ÇANKIRI LİSESİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI HANGİ AŞAMADA?

Bildik bir hikaye (!) ancak bizim bu konuyu es geçmemiz hiç mümkün değil.  AKP adayı olarak seçilen ve yaklaşık 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan İrfan Dinç döneminde şehir merkezinde bariyerli geçişlerin kapatılacağı ve gerekirse üst geçit olarak köprülü kavşağın TCDD tarafından yapılabileceği bildirilince Lise Kavşak Projesi yeniden gündeme gelmişti. 

lise-ust-gecit-kavsagi-resim-02.jpg

Ve zamanın Başkanı Dinç'in talimatı ile Lise Kavşağı uygulama projeleri hazırlanmış, gerekli kurum görüşleri de alınıp TCDD tarafından onaylanan projenin yapım ihalesi de yapılmıştı. Ancak Köprülü Kavşak projesinin oturduğu alanda bulunan Türk Telekom, elektrik, doğalgaz hatları için ilgili kurumlar ödenekleri olmadığını belirtince yapım işi gerçekleşememişti!

lise-ust-gecit-cankiri-resim-02.jpg

Başkanlığa seçildiğinizin akabinde; Lise Kavşak Projesi yeniden Çankırı'nın gündemine geldi. Ve TCDD’ye ziyaretler yapılarak Lise kavşağı köprülü kavşak yapım işi için o günlerde kamuoyuna her türlü engeli çözeceğinizi bizzat siz, yani İsmail Hakkı Esen olarak taahhüt ettiniz. Ancak bu güne kadar sözü edilen proje ile ilgili herhangi bir faaliyet yok!

Sahi ne oldu Lise Kavşak Projesi Sayın Esen?

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler