Çankırı Belediye Başkanı Esen'in 10 Kasım Atatürk'ü anma mesajı

Çankırı Belediye Başkanı Esen'in 10 Kasım Atatürk'ü anma mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyetimizin kurucusu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Vazgeçmeyen, ödün vermeyen,  tam bağımsızlık ülküsüne inanan yönleri ve ileri görüşlülüğü ile kendi adını dünya liderlerine ezberletirken Türk milletinin adını da bir kez daha tarihe kazıyan vatansever büyük liderimizi saygı, sevgi, özlem ve minnet ile yâd ettiğini ifade etti. Esen, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Yüce Rabbimin böylesine büyük bir lideri, her dönem tarihin akışına yön verebilmiş büyük Türk milletine lider olarak göndermesi elbette ki tesadüf değildir. Onun da istediği gibi; ölümüne matem değil fikirlerine sadakat göstermek gerekir. İstiklal mücadelemizin ölümsüz lideri Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti demektir. Bizlere de en büyük mimarın bu eserini korumak, fikirlerine bağlı kalmak, ilerletmek ve yeni nesillere, doğru bir şekilde aktarmak yakışır. ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!’ diyebilen herkesin bu bağlılıkta olduğuna şüphe yoktur. ‘En büyük eserim!’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlerimiz, güçlü Türkiye hedefini akıl, ilim ve bilimi kullanarak daha iyi noktalara taşımaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; hür ve bağımsız yaşamanın en güzel ifadesi olan Başkomutan, Başöğretmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler