Çankırı Belediye Başkanı Esen'in 'Mevlit Kandili' mesajı

Çankırı Belediye Başkanı Esen'in 'Mevlit Kandili' mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 8 Kasım Cuma günü kutlanacak olan Mevlit Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Esen mesajında Mevlit Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, bu mübarek gecenin tüm İslam alemine sonsuz huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Esen, mesajını şu ifadeler ile sürdürdü:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1448. sene-i devriyesini kutladığımız Mevlit Kandili, O’nun yaşayışını, emirlerini,  insanlığa iletilerini yeniden hatırlamak, anlamak ve layığı ile yerine getirebilmek adına önemli bir fırsattır. İsraf, zulüm ve haksızlığın hüküm sürdüğü çağımızda ihtiyaç duyduğumuz iyilik, hoşgörü, merhamet ve adaletin Efendimiz’in edasında ve öğütlerinde saklı olduğunu bir kez daha hatırlamak gerekir. Müslüman coğrafyasında kargaşa, huzursuzluk, kan ve gözyaşının yerini ebedi dirlik ve birliğin alması için bu önemli gecenin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerim ile temiz vicdanların üstün geleceği bir dünya diliyor,  tüm hemşehrilerimizin ve İslam âleminin Mevlit Kandili’ni kutluyorum.

Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın.”

cankiri-ismail-hakki-esen-mevlit-kandil-mesaji-resim-011.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler