Çankırı Belediye işçisi Başkan Hakkı'dan 'hakkını' istiyor!

Çankırı Belediye işçisi Başkan Hakkı'dan 'hakkını' istiyor!

Dünyada ve Türkiye'de 'işçiler' bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarken, Çankırı Belediye işçisi, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'e seslenerek; "... Artık belediyenin 'bel kemiği' olan işçilerin maaşıyla uğraşmayın! Hakkımızı verin!" dedi...

Dünyanın çeşitli ülkelerinde emek veren işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle başlattığı hak arama mücadelesinin farklı ülkelere yayılmasıyla ortaya çıkan 1 Mayıs, 'emek ve işçi bayramı' olarak kutlanıyor.

İşçiler ülkenin dört bir yanında olduğu gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Çankırı'da da kutlarken, işçilerin geçinme koşulları bu yılın önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor.

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" ile ilgili etkinlikler ülke genelinde ve Çankırı'da sürerken, uzun zamandır sosyal medyada büyük tartışma konusu olan Çankırı Belediyesi'nde çalışan işçilerin yaşadıkları mağduriyetlerin gündeme gelmemesi, böylesi bir günde 'belediye çalışanı' emekçi kardeşimizin isyanına neden oldu!

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan Çankırı Belediyesi çalışanı işçi kardeşimiz, "... kimse son yıllarda emeğinin gün ve gün hiçe sayıldığı belediye işçilerinden söz etmiyor!" dedi ve cümlelerini "Hakkımızı verin" diyerek tamamladı.

İşçi kardeşimizin bu sesine böylesi bir günde duyarsız kalmamız mümkün değil! İşte 'emekçi-işçi kardeşimizin' o mesajı:

"Bu işçi bayramında kimse son yıllarda emeğinin gün ve gün hiçe sayıldığı belediye işçilerinden söz etmiyor! Çok yazık. 2 yılı geçkin süredir maaşımızda dünya kesinti var. Diploma farklarımız çöp oldu! Ne zaman düzelecek? Başkan ve ekibine sesleniyorum: Artık belediyenin 'bel kemiği' olan işçilerin maaşıyla uğraşmayın! Hakkımızı verin!"

SÖZ SENDE SAYIN BAŞKAN

Çankırı Belediyesi'nde 'ter akıtan', 'emek veren' Belediye işçisinin feryadı ortada...

Belediye işçisi Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'e sesleniyor ve "Hakkımızı verin!" diyor... Söz sende sayın Başkan...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler