Çankırı Belediye Meclis toplantıları ve ihaleler canlı yayınlansın

Çankırı Belediye Meclis toplantıları ve ihaleler canlı yayınlansın

15 Yıl süresince AKP zihniyeti ile yönetilen Çankırı Belediyesi, yeni dönemde vatandaşa daha yakın olurken, seçim öncesi verilen vaaler arasında olan 'şeffaf belediyecilik anlayışı'nı da yerine getirmeli.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 31 Mart seçimleri öncesinde vatandaşa verdiği vaatler arasında 'Şeffaf belediyecilik anlayışını uygulayacağız" sözünü bugünlerde yerine getirmesi bekleniyor. 

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan vatandaşlar; "Başkan seçim öncesi 'şeffaf belediye olacağız' demişti! Kendisinden bu sözünü yerine getirmesini bekliyor, 4 Temmuz günü yapılacak olan Belediye Meclis Toplantısını ve sonrasında yapılacak olan benzer toplantıları sosyal medyadan canlı olarak yayımlanma talimatını vermesini bekliyoruz." dediler.

ENCÜMEN'DE YAPILAN İHALELER DE CANLI YAYINLANMALI
Belediye Başkanı Esen'in 'şeffaf belediyecilik anlayışı" çerçevesinde Belediye Encümeni'nde gerçekleşen ihaleler de belediyenin oluşturacağı sosyal medya hesabından CANLI olarak yayımlanmalı. Bilindiği gibi başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İstanbul, İzmir, Adana, Pendik Belediyeleri ile birlikte çok sayıda belediye, meclis toplantıları ve gerçekleştirdikleri ihaleleri canlı olarak yayımlıyorlar.

MEVCUT UYGULAMA NASIL?
Çankırı Belediyesi Meclis toplantıları sesli olarak kayda alınmakta. AKP'li İrfan Dinç döneminde MHP Grubu'nun toplantıların 'video kayıt' altına alınması teklifi AK Parti grubunca reddedilmişti! Belediye Meclis toplantıları sonrasında hazırlanan 'tutanak özetleri' belediye meclis üyelerine (isterlerse) veriliyordu.

Encümen salonunda yapılan ihale sonuçları ise ne yerel medyaya ne de vatandaşa duyurulmamakta.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler