Çankırı Belediyesi 2022'de dur-durak bilmedi

Çankırı Belediyesi 2022'de dur-durak bilmedi

Çankırı Belediyesi, son günlerini yaşadığımız 2022 yılını gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmaları ile bir önceki yıla göre bir hayli başarılı tamamladı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün şehir merkezine 130 milyon liralık yatırım yaptığı açıklandı.

HAYATA geçirdiği projeler ile vatandaşların yaşam standartlarını yükselten ve her geçen gün şehir merkezinde yaşamı kolaylaştıran Çankırı Belediyesi, 2022 yılında da gerçekleştirdiği çalışmalarının önemli bir bölümünü alt ve üst yapıda yoğunlaştırdı.

FEN İŞLERİ'NDEN SON BİR YILDA 130 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2022 yılı içerisinde yoğun bir mesai harcadı. Şehrin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan çalışmalarda Fen İşleri Müdürlüğü Çankırı’ya 130 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Yapılan yatırımlar ile gerçekleştirilen projeler içerisinde; 56 milyon TL’lik bütçesi ile Kucaklama Taşı Alt Geçit, 21 milyon TL ile bölgenin en büyük Modern Hayvan Pazarı, 11 milyon 750 bin TL ile yeni İtfaiye Binası ve 11 milyon 500 bin TL ile Uluyazı’ya alternatif yol çalışmaları öne çıktı. Yapılan açıklamada; 2023 yılı çalışma programında önceliğin Kent Meydanı yapımında olacağı bildirildi.

39480.jpg

Son 3,5 yılda 38 km yeni yol ağı açan ve 149 bin ton asfalt döken Çankırı Belediyesi, 2022 yılında kendi asfalt şantiyesinde 58 bin 421 ton asfalt üreterek, şehir merkezindeki yollara toplam 27 bin 400 ton asfalt atan belediye, geriye kalan asfaltı da kurumlara satarak gelir hanesine yazmayı başardı.

Şehrin muhtelif alanlarında gerçekleştirilen üstyapı çalışmalarında ise 43 bin 200 metrekare sathi kaplama yapan ekipler, 13 bin 544 metrekare parke ve 10 bin 300 metre bordür döşeyerek engelliler için 1757 metre hissedilebilir yüzey kaplama çalışması yaptı.

ÇASKİ SON 3,5 YILDA 50 BİN METRE HAT DÖŞEDİ

2022 yılında kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu olmak üzere toplamda 17 bin 500 m hat döşeyen Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün son 3,5 yılda döşediği hat 50 bin metreye ulaştı.

Şehrin muhtelif noktalarında kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ihtiyacı olan bölgelere müdahale eden ekipler; yıl içerisinde 9 bin 500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, yaklaşık 8 bin metre içme suyu hat imalatı gerçekleştirdi.

SU KAYIP VE KAÇAĞI MİNİMUM DÜZEYE İNDİRİLDİ

Su kayıp ve kaçaklar ile mücadele çalışmalarını yürüten ekipler, su baskınlarını önlemek için ihtiyaç duyulan noktalarda kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniledi. Altyapı tespit radarı ile şehrin tüm içme suyu ve kanalizasyon ağını haritalandıran ekipler, akustik dinleme cihazı ile yer altını dinledi. Yıl boyunca özellikle gece mesaisi şeklinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında 43 adet kayıp ve kaçak tespit edilerek anında müdahale edildi.
Geçtiğimiz yıl Aksu Mahallesi’nde su basınç sorununu çözen ekipler, bu yıl Feslikan bölgesinde su basınç ve su kesintileri için çalışma yaptı.

Vatandaşların mağduriyetini en aza indirgemek için su kesintileri, vanalama yöntemi ile kontrol altına alındı. Olası su baskınlarını önlemek amacı yaklaşık 35 bin m kanalizasyon ve yağmurlama hattı temizlendi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN SAĞLANAN 30 MİLYON EUROLUK PROJE KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

ab-ipa-tesis-alani-olusturuldu-cankiri-belediyesi-resim-02.jpg

Avrupa Birliği IPA hibe projesi kapsamında başlatılan "Çankırı Atık Su Projesi, Atık Su Kolektörleri ve Bağlantıları Projeleri"nin yapım işleri başlayarak Atık Su Arıtma Tesisi’nde mobilizasyon işlemleri tamamlandı. Saha dolgusu işleri yüzde 90 seviyelerine ulaşan alanın zemin etüt çalışmaları tamamlanarak dizayn çalışmaları devam ediyor. Proje onaylarına müteakiben inşa çalışmalarına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler