Çankırı Belediyesi Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi'ni yaşatacak

Çankırı Belediyesi Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi'ni yaşatacak

Çankırı Belediyesi, Alibey Mahallesi’nde Tarihi Çan Saati altında bulunan Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesinde restore çalışmalarına başladı.

ÇANKIRI Belediyesi, Alibey Mahallesi’nde Tarihi Çan Saati altında bulunan Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi'nde restore çalışmalarına başladı.

Eski dönemde kütüphane olarak kullanılmış taş bina, yapısına uygun iyileştirilirken 500 metrekarelik alanda hafriyat çalışmaları da yapılıyor. Projenin tamamlanmasının ardından eski tarihi yapı korunacak ve bölgeye dinlenme alanları ile yeşil alan kazandırılacak.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, sokak sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlanması ve bir asırlık Tarihi Çan Saati’nin retore ettirerek yeniden çalıştırılmasının ardından ekiplerini Alibey Mahallesi’nde bulunan eski bir kütüphaneye yönlendirdi.

Osmanlı dönemine ait ve II. Abdülhamit zamanında yapılmış olduğu tahmin edilen tek bir kubbe altında tek bir mekândan oluşan kütüphanenin restorasyon çalışmaları başladı. Kütüphanenin içinde bulunduğu 500 metrekarelik alanda hafriyat çalışmalarını yürüten ekipler, alanın çevresini taş duvarlar ile örerek proje doğrultusunda mahalle sakinleri için dinlenme alanları da oluşturacak.

cankiri-tarihi-kutuphane-proje-resim-091.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler