Çankırı Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı genelgesini çöpe attı!

Çankırı Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı genelgesini çöpe attı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından 26 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan genelge ile, kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma başlatılmıştı. Çankırı Belediyesi Cumhurbaşkanlığı genelgesini çöpe attı!

Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'in talimatıyla çöpe atıldı! 

26 Ağustos'da Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kovid-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma imkanı sağlanması amaçlanmıştı!

BELEDİYE BAŞKANI İ. HAKKI ESEN GENELGEYİ ÇÖPE ATTI!
Çankırı Belediyesi çalışanları arasında hızla yaygınlaşan ve giderek tırmanan corona virüs salgınından fazlasıyla etkilenenlerin ortak kanaati "esnek çalışma" uygulamasına Ocak ayının ilk haftasında bizatihi Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'in talimatıyla son verilmesi gösterilmekte.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ'NE UYMAMANIN YAPTIRIMI YOK MU?
Burada sorulması gereken net soru; "Kamu kurum ve kuruluşlarında Cumhurbaşkanlığı genelgesine uymama" (!) gibi bir durumun herhangi bir yaptırımı yok mu?

Bu sorunun yanıtını da Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın vereceğini düşünüyor ve konunun üzerinde titizlikle duracağımızın bilinmesini istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler