Çankırı Belediyesi haberimiz üzerine gereğini yaptı lakin 'esnaf' esnaf değil!

Çankırı Belediyesi haberimiz üzerine gereğini yaptı lakin 'esnaf' esnaf değil!

Sözcü18 Haber Merkezi'nıin gündeme taşıdığı "Çankırı'da kaldırım işgalcisine kim dur diyecek?" başlıklı haberimiz büyük yankı uyandırdı. Okuyucudan da beklenenin üzerinde ilgi gören haberimiz sonrası Belediye Zabıta Müdürlüğü işyerine ceza yazdı.

Çankırı'da bazı kendini bilmez 'sözde' esnafın yayalara ait kaldırımları işgal ederek 'ürün sergilemesi'ne tepki olarak gerçekleştirdiğimiz "Çankırı'da kaldırım işgalcisine kim dur diyecek?" başlıklı haberimiz büyük yankı uyandırdı.

Haberimizin yayımlandığı saatten sonra Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı görevliler işyerine giderek gerekli tutanağı tuttular. İşyerine verilecek ceza miktarının yasalar çerçevesinde Belediye Encümeni'nce tespit edileceği öğrenilirken aynı işyerinin İrfan Dinç'in belediye başkanlığı döneminde de benzer suçtan dolayı 'kapatma' cezası aldığı ancak cezanın uygulanmadığı öğrenildi.

İŞYERİ SAHİBİNDEN AKILALMAZ YORUM!
Tüm bu gelişmeler yaşanırken haberde firma ismi vermemize karşın, işyerinin sahibi "Bilginler Mutfak" adına Mithat Bilgin sayfamızda yayımlanan habere "yorum" yaparak konuyu saptırma gayretine girdi. Mithat Bilgin'in dünkü haberimize yaptığı yorum şöyle:

"bilginler mutfak mithat bilgin / 17 Ağustos 2020 14:19

Bayramın arifesinde bütün iş yerlerinde belediye izin veriyor kim bizle uğraşıyorsa 1 metrelik kaldırımı bu kadar kıymete bindirip başka yerlerde kaldırımları iş yerini uzatıp onları görmeyip de bizle uğraşan art niyetli size insanlar diyecek söz bulamıyorum çekememezlik yüzünden Çankırı gelişemiyor. Bu şahıslar kimse kendi işlerine baksınlar."

Ayrıntılar geliyor...

cankiri-kaldirim-isgali-rezalet-resim-0122222.jpg

İLGİLİ HABER
Çankırı'da kaldırım işgalcisine kim dur diyecek? - TIKLA

BAŞKAN ESEN, ESNAF ODASI VE TİCARET ODASI BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELMELİ
İlk haberimizle birlikte konuyla ilgili yaşanan gelişmelere baktığımızda "Acil olarak yapılması gereken nedir?" diye bir soru sorarsak; "Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmak üzere Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve kendi kurmaylarıyla bir toplantı" yapması gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
97 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler