Çankırı Belediyesi, mezarlığın sularını kesti!

Çankırı Belediyesi, mezarlığın sularını kesti!

Çankırı Belediyesi'nden 'duy da inanma' cinsinden bir icraat sessiz sedasız uygulamaya konuldu! Sarıbaba Mezarlığı'ndaki çeşmelerin muslukları tıpalandı! Vatandaş feryad-ı figan...

Çankırı Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Esen'in 24 Nisan tarihli “İçme suyundan meydana gelen arızalar en aza indirilecek, kayıp ve kaçaklar minimize edilecek ve su yönetimimiz etkili bir şekilde gerçekleştirilecek. Yüzde 57 kayıp kaçak oranımızı beş yıllık süreçte yüzde 30’ların altına indirmeyi hedefliyoruz." açıklamasının ardından yapılan denetim ve uygulamalara bir yenisi daha eklendi!

Edinilen bilgilere göre Çankırı Belediyesi'ne ait Sarıbaba Mezarlığı'nda mevcut 'hayrat çeşmeleri'nin muslukları sökülerek tıpalar yerleştirildi!

VATANDAŞ FERYAD-I FİGAN
Yaşanan gelişme sonrası Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan vatandaşlar; "Sarıbaba Mezarlığında gördüğümüz manzara hiç hoş değil! Sebebini sorduğumuzda 'Depoda yeterli su yok! Bu yüzden haftada bir gün o da Cuma günleri sizlere su verebileceğiz' yanıtıyla karşılaştık! Sarıbaba'nın toprağı böylesi uzun bir süre susuzluğa dayanmaz! Buradaki bitki örtüsü kısa zamanda ortadan kalkar! Bunca yıldır böylesi bir icraatla ilk kez karşılaşıyoruz! Bizlerin oylarıyla başkanlık koltuğuna oturan sayın Başkan'ın böylesi kararı hangi düşünce ile yerine getirdiğini doğrusu merak ediyoruz!" dediler.

KAÇAK SUYUN ARKA PLANINDA 'SU HIRSIZLARI' VAR!
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in 24 Nisan tarihinde yaptığı "... Yüzde 57 kayıp kaçak oranımızı beş yıllık süreçte yüzde 30'ların altına indirmeyi hedefliyoruz" açıklamasından sonra mercek altına aldığı gelişmeler ışığında bu sayfalardan çok fazla ayrıntıya girmeden yapabileceğimiz değerlendirmede öncelikli olarak mevcut Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde oturan arkadaşın ivedilikle değiştirilmesi olacaktır!

Bununla birlikte Çankırı'da yüklü miktarlarda su tüketiminde bulunan ve 'sanayi tesisi' şeklinde adlandırabileceğimiz kuruluşların su sayaçları üzerinde yapılan denetimlerde hangi absürtlüklerle karşılaşıldığı açık ve net olarak kamuoyu ile paylaşılmalıdır!

15 Yıllık AKP'li belediyede Çankırılı bazı işadamı ve sanayicilerinin (!) sahip oldukları işletmelerin ödedikleri ve de ödemedikleri (!) su faturalarını mevcut belediye yönetimi kamuoyu ile paylaşsın da hem bizler hem de Çankırı halkı 'kimin sanayici, kimin işadamı' ya da 'kimin saçı bitmemiş yetimin malına göz koyduğunu' hep birlikte görelim...

Görelim ki; Bazı işbilmezlerin ve de 'tatlı su uyanıkları'nın Belediye Başkanı Esen'i yanıltarak "Bu uygulama sudaki kayıp kaçak oranının azalmasına önemli katkı verecek" (!) şeklindeki reçetenin ne derece hesapsız-kitapsız olduğunu çok daha iyi resmedelim!

saribaba-mezarlik-cankiri-belediyesi-mhp-sozcu18-resim-077.jpg
Sarıbaba Mezarlığı'nda 'hayrat çeşmeleri'nin son durumu...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler