Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü iki zincir market şubesini mühürledi

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü iki zincir market şubesini mühürledi

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşın şikayetleri doğrultusunda denetim yaptığı 5 zincir marketler şubesinden 2'sini kapatırken, 3'üne de 'cezai işlem' uyguladı.

ÇANKIRI Belediye zabıtası, vatandaşlardan gelen şikâyet üzerine şehir merkezinde bulunan zincir marketleri denetledi. Yakın markaja alınan zincir marketlerden iki şube 'imar sorunu ve ruhsat eksikliği'nden kapatılırken; üç şubeye de; son kullanım tarihi geçmiş, etiket ile kasa fiyatlarının farklı çıkması nedeniyle cezai işlem uyguladı.

Çankırı’da zabıtalar bu kez zincir marketler için sahaya indi. Ekipler ürünlerin gramaj, son kullanma tarihleri, reyon ve kasa fiyatlarını inceledi, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Yapılan açıklamada; halk sağlığı öncelikli olmak üzere vatandaşın istek, öneri ve şikâyetleri doğrultusunda zabıta ekiplerinin denetimleri kararlılık ile sürdüreceği belirtildi.

cankiri-zabita-muhur-resim-055.jpg

İNSANIN AKLINA NE Mİ GELİYOR? ŞU GELİYOR:
YAKLAŞIK 2 YILDAN BU YANA NEREDEYDİN?

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün kapatmış olduğu zincir marketlerden 2'si de yaklaşık 18 aydan bu yana şehir merkezinde hizmet veriyordu! Zabıta Müdürlüğü de şehir merkezinde mesaisini sürdürüyordu!

Ne zaman ki bu zincir marketlerin üst düzey yöneticisi ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bir diyalog yaşandı, dananın kuyruğu o vakit koptu!

Sayın Başkan İsmail Hakkı Esen; Temennimiz o ki şu soruya (her zaman yaptığınız gibi) samimi bir yanıt verirsiniz:

- Yaklaşık 18 aydan bu yana hizmet veren zincir marketlere ait iki şubedeki 'imar sorunu ve ruhsat eksikliği' bugün mü ortaya çıktı? "Hayır! Bu sorun daha önceden de vardı! Ancak..." diye başlayacağınız yanıtınızın devamını bekliyoruz...

Bu arada, 'zincir marketler pahalı' diyerek 'şikayetçi olan sayın vatandaş' ve bu şikayeti kayda alıp denetime çıkan sayın Zabıta Müdürü; 'Yerli marketler'de 'fiyat kontrolü' yaptın mı? Yaptıysan 'cezai işlemlere' o işyerlerinde de devam etmelisin!

'Yerli marketler'in Çankırı insanını nasıl zarara uğrattığını da bir sonraki haberimizde 'güncel etiketler' üzerinden vereceğiz...

Bizi izlemeye devam ediniz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler