Çankırı Belediyesi'nde Engelliler Haftası ve Anneler Günü birlikte kutlandı

Çankırı Belediyesi'nde Engelliler Haftası ve Anneler Günü birlikte kutlandı

Çankırı Belediyesi, İdari Destek Görevlisi İş Başı Eğitim Programı sertifika töreni sonrasında Engelliler Haftası ile Anneler Günü için kutlama programı düzenledi.

İftarda gerçekleşen programa engeli olan çocuklar ile birlikte anneleri katıldı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen “Anne olmak dünyanın en büyük sorumluluğudur. Güzellikleri ve zorlukları ile bu sorumluluğu alan annelerimiz, hepimiz için çok özel. Engeli olan bir çocuğun annesinin sevgisi ise her şeyden özel.” diyerek Anneler Günü’nü kutladı. Bu anlamlı günde Başkan Esen’e eşi Betül Esen de eşlik etti.

Anneler Günü’nün Engelliler Haftası’na denk gelmesini çok anlamlı bulduğunu ifade eden Esen, “Bu annelerimizin ne kadar merhametli, şefkatli, sabırlı ve hoşgörülü olduklarını biliyoruz. Siz de bilmelisiniz ki; evlatlarınız, evlatlarımızdır. Yerel yönetim olarak özel çocuklarımız ile birlikte siz kıymetli annelerimizin hayatını kolaylaştırabiliyor ve yüzünüze tebessüm katabiliyorsak ne mutlu bize. Cenneti annelerin ayakları altına seren bir dinin mensupları olarak sizlerin hayır duasını almak bizim için çok önemli. Bir gün bile “Of” demeden bin bir emek ile beni büyüten annem ve fedakâr eşim başta olmak üzere hayatını evlatlarına adamış tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden şehit annelerimize de saygı ve minnetimi sunuyorum.  Bu akşamki iftar programımız vesilesiyle de hayırlı Ramazanlar diliyorum.” şeklinde konuştu. Esen, iftar sonrasında anneler ile tek tek sohbet ederek onlara gül takdim etti.

ÇOCUKLAR ANNELERİ İÇİN YAŞ PASTA YAPTI 
Kutlama programının sürprizi ise İdari Destek Görevlisi İş Başı Eğitim Programı kapsamında Pastacılık kursuna katılan özel öğrencilerden geldi. Anneler Günü dolayısı ile yaş pasta yapan öğrenciler, yaş pastayı annelerine hediye etti. Pastayı çocukları ile birlikte kesen anneler, duygu dolu anlar yaşadı.

engelliler-haftasi-ismail-hakki-esen-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler