Çankırı Belediyesi'nde 'fare' arayışı!

Çankırı Belediyesi'nde 'fare' arayışı!

Çankırı Belediye binası içerisinde günlerdir hummalı bir çalışma gözleniyor! Çalışmanın arka planında deyim yerindeyse 'fare arayışı' yatıyor... Kurulan 'komisyon' kasadan önce buharlaşan sonrasında yerine konulan 'nakit para'nın izini sürüyor...

KASIM ayının ilk haftasından bu yana Çankırı Belediyesi'nde yaşanılan olaylar zincirinin 'efsaneye' dönüşerek şehir merkezinde yayılması hız kesmedi! Bunun neticesi olarak son 10 gündür Sözcü18 Haber Merkezi'ne gelen ihbar telefon sayılarının da haddi hesabı yok!

Çankırı'da yerleşik 'malum medya' (!) her zaman olduğu gibi yine '3 maymun'u oynamaya devam edince 'ihale' yine 800 km öteden bir kez daha Sözcü18'in omuzlarına kaldı!

O zaman gelin, konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmalardan elde ettiklerimizi sizlerle paylaşalım:

Bildiğiniz Çankırı Belediyesi'ce işletmeye başlayan 'şehiriçi ulaşım' hizmetinin gelirleri Zabıta Müdürlüğü'nce toplanıyor. Ve bu hizmetten dolayı elde edilen günlük kazanç yine bu birimin çalışanları tarafından 'belediye veznesi'ne yatırılıyor! İddialara göre Zabıta Müdürlüğü'ne 'şehiriçi ulaşım' hizmetinden gelen yaklaşık 170 bin TL dolayındaki 'nakit' para bilinmeyen neden(ler)den dolayı 'belediye veznesi'ne zamanında yatırılmıyor! Olay burada patlıyor ve yine iddialara göre Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Zabıta Müdürü Özkan Taylan Kaya'yı 'zorunlu izne' ayırıyor! (Editör notu: Bu olayla ilgili belediye yetkilileri Müdür Kaya'nın 'çocuğunun hastalığı' nedeniyle izne ayrıldığını ifade ediyorlar)

Bu olay cereyan ederken, buharlaştığı iddia edilen 170 bin TL dolayındaki 'nakit açık' (!) belediye veznesine yatırılıyor! Başkan Esen, olaya el koyuyor ve başta 'belediye veznesi'ndeki görevli B.K ile, Zabıta Müdürlüğü'nde görevli R.B ve M.G'yi açığa alıyor.

JET HIZIYLA KOMİSYON VE ATAMALAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Ve bütün bunlar yaşanırken Belediye Başkanı Esen iki olayı daha gerçekleştiriyor! Birincisi, yaşanılan olayların açığa çıkması amacıyla '3 muhakkik' atayarak bir 'soruşturma komisyonu' kuruyor. Hemen akabinde Özel Kalem Müdürü Fatih Atıcı'nın yürüttüğü Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne Emlak ve İstimlak Müdürlüğü koltuğunda oturan Ferhat Mutlu'yu atıyor. Ferhat Mutlu'dan boşalan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne de Mustafa Kansu getiriliyor.

OLAYLARA 'BAŞKAN ESEN' CEPHESİNDEN YAKLAŞIM...

Bu konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Esen'le görüşmedik. Başkan Esen'e yakın isimlerle yaptığımız görüşmelerde Başkan Esen'in olaylara yaklaşımının ayak izlerini bulmaya çalıştık. Anladığımız kadarıyla tarafımıza aktarılan bilgilere göre; Başkan Esen, olaya adı karışanlara karşı 'kesin önyargılı' bir davranış içerisinde değil... Yani 'olaya ismi karışanlar kesin suçludur' denilmiyor... Olayın belediyenin (eski başkan İrfan Dinç döneminde alınan) halen kullanmakta olduğu Livatek isimli 'otomasyon sistemi'nin açıklarından kaynaklanma ihtimali üzerinde de duruluyor... Bu ihtimalin gerçek olup olmadığı halen araştırılmakta...

VARSA SUÇLULAR KOMİSYON ÇALIŞMASINDAN SONRA ORTAYA ÇIKACAK!

Başkan Esen'in talimatıyla kurulan komisyondaki isimlerin yaşanılan olayın açığa alınan kişilerin 'zaafiyetinden' mi yoksa kullanılan otomasyon programının açıklarından mı gerçekleştiği konusunda yapacakları araştırmanın sonuçlanması ile netlik kazanacak.

Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmanın gayretinde olacağız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
79 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler