Çankırı Belediyesi'nde işçi 'taban ücreti' 25 bin TL oldu

Çankırı Belediyesi'nde işçi 'taban ücreti' 25 bin TL oldu

Son dakika... Çankırı Belediyesi ile belediye işçilerinin sendikası Hizmet-İş arasında bu akşam gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda ÇANKES'e bağlı belediye işçilerinin aylık taban ücretleri 25 bin TL olarak açıklandı... Ayrıntılar haberimizde...

ÇANKIRI Belediyesi'ne bağlı ÇANKES Ltd. Şti. ile HİZMET-İŞ Sendikası arasında bu akşam yapılan görüşmeler sonucu, belediye işçisinin aylık 'taban ücreti' 25 bin TL olarak karara bağlandı. İşçiler bu maaşla birlikte yemek ücreti ve 'tüm haklar' başlığı altında yakacak, çocuk zammı ile olağanüstü risk primlerini de maaşlarına "ek" olarak alacaklar.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, ÇANKES çalışanlarına yılın ilk müjdesini verdi. Hizmet-İş Sendikası ile gerçekleştirilen görüşmeler sonunda en düşük işçi maaşı 25 bin lira olarak belirlendi. Mesailer ve sorumluluk zamları ise maaşlara ek olarak yansıyacak. Açıklanan ücretler, çalışanları da memnun etti. ÇANKES işçileri, açıklamadan sonra Başkan Esen’i ayakta alkışladı.

Hükümetin asgari ücret açıklamasından sonra Belediyelerden de açıklamalar gelmeye başladı. Son artışta işçilerine asgari ücretin üstünde maaş veren Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yeni belirlenen asgari ücret artışına da duyarsız kalmadı. Esen, Belediye şirketi ÇANKES’e bağlı çalışan işçilerinin taban maaşını 25 bin TL’ye yükseltti. Çankırı Uzay Düğün salonunda işçileri ile bir araya gelen Esen, açıklanan yeni zamdan sonra ayakta alkışlandı.

belediye-cankiri-isci-maaslarina-zam-resim-03.jpg

hakki-esen-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
165 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler