Çankırı Belediyesi'nde 'sosyal denge ödeneği' 2 bin 200 liraya yükseldi

Çankırı Belediyesi'nde 'sosyal denge ödeneği' 2 bin 200 liraya yükseldi

Çankırı Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen Sendikası arasında imzalanan sözleşme ile memurların sosyal denge ödeneği 2 bin 200 TL’ye yükseldi.

ÇANKIRI Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Belediyesinde 657’ye tabi olarak çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi’ni imzaladı. Son sözleşme ile memurların sosyal denge ödeneği 2 bin 200 TL’ye yükseldi. 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yürürlükte olacak sözleşme kapsamında memurlara Kurban ve Ramazan Bayramlarında ise belirlenen tutarın iki katı kadar ödeme yapılacak.

Belediye Sosyal Tesis’te gerçekleşen imza töreninde Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol Selci ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Esen, tüm çalışanlarının maddi ve manevi haklarını korumayı arzuladıklarını söyleyerek sosyal denge tazminat tutarını imkânları ölçüsünde, olabilecek en üst limitte belirlemeye çalıştıklarını kaydetti.

Dini bayramlarda bu tutarın memurlara 4 bin 400 TL olarak yansıyacağını belirten Esen, ekonomideki zorlayıcı koşulların devam etmesini de göz önünde bulundurarak geçen yıl verdikleri tutarı iki katına çıkardıklarını söyledi.

Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol Selci ise atılan imzanın, sözleşmeden faydalanan tüm Belediye çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler