Çankırı Belediyesi'nde 'tartışmalı' istifa!

Çankırı Belediyesi'nde 'tartışmalı' istifa!

Çankırı Belediyesi'nde Temizlik İşleri'ne vekaleten müdürlük yapan Recep Özen dün Başkan Yardımcısı Mehmet Hallaç'ın makam odasında yaşanan tartışmalı bir görüşme sonrasında istifa etti.

Elde edilen bilgilere göre Çankırı Belediyesi'nde Temizlik İşleri Müdürlüğü koltuğunda 'vekaleten' oturan Mehmet Özen, önce sözlü olarak 'istifa' etti, sonrasında Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen tarafından "Başkan yardımcısının talimatlarına uygun hareket etmediği" gerekçesiyle Özen'in istifasını istedi.

'TARTIŞMALI İSTİFA'NIN PERDE ARKASI!
Çankırı Belediyesi'nde yaşanan 'ilginç istifa'nın perde arkasında yaşanan olaylara Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı. 

Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hallaç, kendisine bağlı olan Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne, daha önce belediye adına Gazi ve Şehit Aileleri Derneği'nde görev yapan Seher Y.'yi görevlendirdi. Müdürlüğünde görevlendirilen Seher Y. ile ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hallaç'ın makamına giden Temizlik İşleri Müdürü Çevre Mühendisi Mehmet Özen "Yapılan görevlendirmeden rahatsız olduğunu" belirterek bunun iptalini istediği öğrenildi. Başkan Yardımcısı Hallaç'ın Müdür Özen'in önerisine sıcak bakmaması üzerine ikili arasında ufak bir tartışma yaşandı! 

KORUMANIN MÜDÜR ÖZEN'İ ODAYA KİLİTLEDİĞİ İDDİASI
İddialara göre; Başkan Yardımcısı Hallaç ile Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Özen arasında yaşanan tartışmaya makamda koruma olarak bulunan görevlinin Özen'i makam odasına kilitlediği ve bir süre burada alıkoyduğu öğrenildi. Sonrasında odadan çıkmasına izin verilen Özen'in odadan çıktıktan sonra sözlü olarak Başkan Yardımcısı Hallaç'a "Ben istifa ediyorum" (!) dediği öğrenildi.

BAŞKAN ESEN, MÜDÜR ÖZEN'İN İSTİFASINI KABUL ETTİ
Yaşanan tartışmalar sonrası olaydan haberdar olan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Özen'i makamına çağırdığı ve burada "Belediye Başkan Yardımcımın talimatlarına uymadığın için sizinle çalışmamız mümkün değil! İstifanızı veriniz" talebinde bulunduğu ve Özen'in de bunu yerine getirdiği bildirildi.

BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET HALLAÇ
'KORUMA' İDDİALARINA AÇIKLIK GETİRDİ
Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hallaç, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki ile görüşerek, haberimizdeki 'koruma' iddialarına açıklık getirdi. Başkan Yardımcısı Hallaç "Haberde yer alan 'Korumanın Müdür Özen'i odaya kilitlediği' iddiasını kabul etmek mümkün değil. Öncelikli olarak belirteyim ki benim korumam yok! Birim Müdürümüz ile makamımda istenmeyen, arzu edilmeyen bir tartışma yaşadığım doğrudur. Ancak olaya korumamın müdahale ettiği şeklindeki iddialar asılsızdır. Yaşadığımız tartışmaya istinaden koridorda yükselen sese personelimiz müdahil olmak istedi ben buna da izin vermedim. Sonrasında ilgili birim müdürü arkadaş kendi görev alanına döndü" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
63 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler