Çankırı Belediyesi'nde temizlik işçilerine mobbing!

Çankırı Belediyesi'nde temizlik işçilerine mobbing!

Çankırı Belediyesi çalışanları üzerinde yaşanan 'mobbing' olaylarına bir yenisi daha eklendi. Belediyenin temizlik işlerinde görevli 9 personel, 'fazla çalışma'ya karşılık 'mesai ücreti' ödenmemesinin yanın haftalık izinlerini de kullanamıyorlar...

Çankırı Belediyesi'nde görevli temizlik işçileri son günlerde kendilerine, sorumlu çavuşlar tarafından 'haftalık izin' kullandırılmadığı yönünde sayısız iddia haber merkezimize kadar ulaştı.

Konuyla ilgili olarak haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında "Şehrin temizliğinden sadece ve sadece 9 temizlik işçisinin sorumlu olduğu" (!) ve bu sayıdaki personelin böylesine ağır bir yükün altından kalkmasının mümkün olmadığı belirtilmekte.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan bir çalışan "Şirkete 50 eleman alındı ancak gelin görün ki herkes 'masa başı' işlerde! Çankırı'nın temizlik işini 9 personel yerine getirmeye çalışıyor. Fazla mesai ücretini geçtik, birimde çalışan personel haftalık izin kullanmak istiyor lakin başlarındaki 'çavuşlar' (!) 'Haftalık izin kullanamazsın' tehdidinde bulunurken çalışanlara sinkaflı küfürler savurmaktan da geri durmuyorlar" dedi.

Temizlik biriminde çalışanların kendilerine uygulanan mobbingden dolayı hayli rahatsız oldukları ve son zamanlarda psikolojik travma yaşadıkları da iddialar arasında.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
49 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler