Çankırı Belediyesi'nde uyuşturucu çetesi iddiası!

Çankırı Belediyesi'nde uyuşturucu çetesi iddiası!

Çankırı Belediyesi'nin Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarından bir kişi polisin yaptığı uyuşturucu operasyonu sonrası ekstazi kullanımı ve bulundurmaktan yakalandı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan operasyon ile Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanı O.A ve iki kadın üzerinde uyuşturucu olarak bilinen Ekstazi haplarla yakalandı. O.A'nın evinde yapılan aramada ise polisin hassas terazi ile çok sayıda ekstazi hap ele geçirdiği öğrenildi.

Polis kayıtlarına göre 16 Ocak 2018 tarihinde yapılan operasyon sonucu Çankırı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü çalışan O.A, kız arkadaşları K,B ve A.Ü isimli şahıslarla yakalanmış, O.A isimli şahsın kiralamış olduğu aracında 14,59 gr SKUNK maddesi, 10 adet uyuşturucu Ecstasy hap, 90,38 gr sentetik kannabinod maddesi, 1 adet hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 690 TL ile, kendi aracında 4,41 gr sentetik kannabinoid maddesi, 14,83 gr yavşan otu ve 1 adet aparat ele geçirilmiş şüpheli şahıslar hazırlanan tahkikat evrakı ile 17 Ocak 2018 günü adli mercilere sevk edilmiş, O.A isimli şahıs uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Yakalanan belediye çalışanı O.A'nın polise verdiği ifade kapsamında aynı müdürlükte yaklaşık 15 dolayında belediye çalışanının Ekstazi kullanımı ve satışı yaptığı iddiasıyla polisin soruşturmayı genişlettiği 2 kişiyi daha gözaltına aldığı bilgisine ulaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan mahkemeye çıkarılan O.A, cezaevine gönderilirken, diğer 4 zanlı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

EKSTAZİ NEDİR?
Ekstazi genellikle yutulabilen renkli tablet ya da kapsül halinde olur fakat aynı zamanda çiğnenebilir, burundan çekilebilir ya da sigara gibi içilebilir. Ekstaziye verilen yüzlerce isim her bir tablet üzerinde basılı şekilden ya da ekstazinin kendi biçiminden gelir.

Ekstazinin kimyasal ismi, metilendioksimetamfetamin'dir (MDMA) fakat birçok tablet MDMA içermez. Alışılmamış özellikleri yüzünden, ekstazi İngiltere'de dans sahnelerinde popüler bir uyuşturucu oldu ve 1980'lerin ortalarından itibaren partilerde, gece kulüplerinde kullanıldı.

Ekstazi Ne Yapar?

Ekstazi tableti aldıktan sonra, kullanıcılar genellikle ani bir adrenalin boşalması hissederler ve arkasından enerji dolu ve sakin olurlar. Renk, ses ve duygular daha yoğun olabilir ve uyuşturucu etkisini göstermeye başladığında, kullanıcılar artan kalp atışlarının yanı sıra mide bulantısı hissederler. Bazı durumlarda, çene daralır ve kullanıcı terlemeye başladığında ağız ve boğaz kurur, özellikle de uzun bir aktivite ya da dans sonrasında. Tek doz ekstazi, yirmi dakika sonra etkisini gösterir ve altı saate kadar etkisi sürer.

Ekstazi' nin Vücuda Etkileri Nelerdir?

Ekstazi vücudun ısısını etkiler ve sonuç olarak eğer kullanıcı kaybettiği sıvıyı almak için yeterli sıvı almazsa aşırı ısınma ve su kaybı riski oluşur. Aynı zamanda tansiyonu yükseltir ve kalpte sorunlara yol açar. Sürekli ya da ardı ardına doz alımı algılamaları keskin hale getirir ve bazı kullanıcılar paniğe kapılarak geri dönüşümler yaşarlar. Koordinasyon da aynı zamanda etkilenir ve bazı uzmanlar ekstazi kullanımının beyinde karaciğerde ve böbreklerde zarara yol açabileceğini düşünmektedirler.

Hükümetin verdiği istatistiklere göre, yılda 20 kişi ekstazi kullandığından su kaybı ve vücut ısısı düşüklüğü sonucu ölmektedir. Fakat eğer kullanıcı uyuşturucunun zararlı etkilerini azaltmak için yanlış bir yargıya kapılıp aşırı su tüketirse aynı zamanda kanda mineral düşüklüğü de oluşabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler