Çankırı Belediyesi'nden 'adrese teslim' ihale

Çankırı Belediyesi'nden 'adrese teslim' ihale

Çankırı Belediyesi'ne ait büfe, çay bahçesi, işyeri, düğün salonu ve otoparktan oluşan 21 taşınmazın 'kiralama' ihaleleri bugün sabah saatlerinde başladı.

Çankırı Belediyesi'ne ait 21 taşınmazın 'kiralama' ihalesi bugün saat 08:30'da başladı ve hazırlanan şartnamedeki bilgilere bakıldığında saat 17:00'a kadar da sürmesi bekleniyor...

İddialara göre; yayımlanan şartnameye göre belediyeye ait büfe, çay bahçesi, işyeri, düğün salonu ve otoparktan oluşan 21 farklı taşınmazın 'kiralama' ihalesi için günlerdir sürdürülen 'kulis faaliyetleri' sonucu hangi işyerine kimlerin ihaleye gireceğini Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in talimatları doğrultusunda hareket eden bürokratların yönlendirdiği yönünde yaygın bir kanaat gözlemlenmekte.

21 TAŞINMAZDAN 20'SİNİN KİRACISI DEĞİŞMEZ!

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre bugün ihalesi yapılan 21 taşınmaz mülkün kiralama ihalesinde, mevcut kiracıların 20'sine yakın işyerinin kiracısının değişmeyeceği ve bizatihi Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'in tercih belirttiği isimlerin ihaleye girerek 'kazanan' (!) taraf olacağı gelen bilgiler arasında.

O ZAMAN MEVCUT KİRACILAR GERİYE DÖNÜK "FARK" ÖDESİN!

Yaşanan durumla ilgili Sözcü18'e değerlendirmede bulunan bir esnaf; "Yıllardır iktidar mensubu olmak ya da iktidara yakın durarak geçmiş AKP'li belediye başkanının insiyatifiyle taşınmazlarda düşük ücretle kiracı olma şansı (!) bulanlar bugün de bu taşınmazlardan çıkmayacaklarsa, sadece ve sadece belediyenin belirlemiş olduğu ücretlerin üzerine cüz'i bir rakamla o işyerlerine sahip olacaklarsa, neden ihale yapılıyor ki? Bununla birlikte madem ki mevcut kiracılarla devam edilecek, o zaman geriye dönük 'rayiç bedel' belirlenerek mevcut kiracılardan 'yılların zararı tazmin edilsin' biz de vatandaş olarak o vakit eşit muameleye maruz kaldığımızı anlayalım" dedi...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler