Çankırı Belediyesi'nden buğday ve ayçiçek hasadı

Çankırı Belediyesi tarıma kazandırdığı 297 dönümlük atıl araziden elde edeceği ürünler ile dar gelirli ailelere destek verecek.

ÇANKIRI Belediyesi tarafından atıl arazileri tarıma kazandırmak, dar gelirli ailelere destek olmak ve vatandaşları tarıma teşvik etmek için proje başlatıldı. Proje kapsamında; belediyeye ait Kenbağ mevkiinde 267 dönüm araziye buğday, Yenice köyü mevkiinde 30 dönümlük araziye de yağlık ayçiçeği ekimi yapıldı. Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bakımı yapılan ekinlerden elde edilecek un ve yağ, dar gelirli ailelere dağıtılacak.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, tarımsal faaliyetleri "yapılacak işler" kapsamına geçmiş seçim döneminde aldıklarını söyledi.

"AMACIMIZ HALKI TEŞVİK ETMEKTİ"

Koronavirüs salgını nedeni ile önceki yıllar bu çalışmayı yapamadıklarını, bu yıldan itibaren devam edeceklerini belirten Esen, "Amacımız halka destek olmanın yanında diğer hedefimiz de halkı teşvik etmekti. Günümüzde savaş nedeni ile dünya genelinde hububat, buğday, un, ayçiçek yağı anlamında sıkıntılar çekiyoruz. Biz de pandemi sürecinde çok gerçekleştiremedik ama bu yıl ekelim dedik. Bugün de hasadını yapıyoruz, inşallah bereketli olur." dedi.

Çankırı Belediyesi olarak sosyal yardım amacı ile böyle bir çalışma yaptıklarını, ilerleyen süreçte daha büyük alanlar ekeceklerinin altını çizen Esen, "Buradan da yaklaşık 30 tona yakın un bekliyoruz. Bunu da yaklaşık 6 bin hanemize dağıtmayı planlıyoruz. Aşağı yukarı bin 250 tane saman balyası, bunu da dar gelirli hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımıza destek amaçlı dağıtacağız. Bunun yanında 30 dönüme yakın bir arazimize de yağlık ayçiçek ektik. İnşallah oradan da 3 bin litre ayçiçek yağı bekliyoruz. Yaklaşık 600 ailemize yağ desteği sağlayacağız." diye konuştu.

"İLERLEYEN SÜREÇTE HAYVANCILIK
YAPMAYI DA DÜŞÜNÜYORUZ" 

Çankırı Belediyesi olarak ilerleyen süreçte hayvancılık yapmayı da düşündüklerine dikkat çeken Esen, hayvancılık sayesinde entegre et ve süt üretimi ile dar gelirli ailelere katkı sunulacağını ve bu alanda istihdam oluşturacaklarını kaydetti.

Belediyelerin tarım ve hayvancılık alanlarında teşvik edici olmasının önemine vurgu yapan Esen, "Hedefimiz; üretken belediyecilik anlayışı ile kendi kendine yeten bir belediye olarak faaliyetlerimize devam etmek. Bu yıl buğdayda 267 dönüm ile başladık, inşallah ilerleyen süreçte 2600 dönüm olmasını hedefliyoruz. Ekip olarak buna hazırız. Tarım ve hayvancılığa gerekli önemi göstererek örnek olmaya gayret ediyoruz. Akabinde bu işi yapacak değerli hemşehrilerime de her türlü desteği vermeye hazırız. Amacımız hem dar gelirli ailelere katkıda bulunmak hem de onları tarım ve hayvancılığa teşvik etmek. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden 50 dönümlük yeri kiraladık, inşallah seneye orayı da ekeceğiz." dedi.

cankiri-belediyesi-tarim-resim-07.jpg

cankiri-belediyesi-bugday-ekimi-resim-07.jpg

Ekili alanların artması ile üretimin belediye bütçesine de katkı sağlayacağını ifade eden Esen, Çankırı'yı tarım ve hayvancılık şehri yapacaklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler