Çankırı Belediyesi'nden 'engelli parkuru' hizmeti!

Çankırı Belediyesi'nden 'engelli parkuru' hizmeti!

Çankırı Belediyesi tarafından yaya kaldırımlarına yapılan görme engelli yürüyüş bandı görenleri şaşkına çeviriyor! Yürüyüş bandının kıvrımları, hizmetten faydalanacak engelli vatandaşlarımızı tedirgin edecek boyutlarda...

Çankırı Belediyesi tarafından şehrin merkezinde (Büyük Otel civarı) yenilenen kaldırımlarda görme engelli vatandaşlar için gerçekleştirilen 'şerit' görenleri şaşkına çeviriyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'yaya kaldırım çalışması" içerisinde 'görme engelli' vatandaşlar için uygulanan kaplamalar yolda herhangi bir engelin olmadığını ve yürümek için güvenli olduğunu belirtmek için kullanılmakta. Ancak gel gör ki yapılan çalışma ile ortaya çıkan manzaraya bakıldığında, akla komik sorular gelmekle birlikte, hizmet alacak olan engelli vatandaşlara da zor anlar yaşatacağı gün gibi aşikar.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Çankırı Belediyesi'nin yaptığı kaldırım düzenlemesinde ortaya çıkan görüntüyü fotoğraflayarak Haber Merkezimize gönderen vatandaş; "Herşey iyi güzel de, bu çalışmayı yapan ya da bu çalışmadan sorumlu olan mühendis yok mu Çankırı Belediyesi'nde? Bizlerin gördüklerini belediyenin sorumlu kişileri görmüyor mu ortadaki rezaleti? Görme engelli kardeşim bu kaldırımda kendisi için düzenlenen zeminde yürürken hangi ruh haliyle yürüyecek? Bu yolu yapan arkadaşlar 'Engelli vatandaşımız yolda yürürken uyumasın diye mi, böylesi bir rezalete imza atmışlar?' Doğrusu merak ediyorum" dedi.

SİVAS BELEDİYESİ'NİN ÇALIŞMASINI HATIRLATTI

Çankırı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği son 'kaldırım düzenlemesi' çalışması, Sivas Belediyesi'nin 2017 yılında yaptığı benzer bir çalışmayı bizlere hatırlattı.

sivasta-engellilere-kaldirim-iskencesi.jpg

Yukarıda gördüğünüz yaya kaldırımında 'engelliler' için hazırlanan yol, o günlerde medyada geniş yer almış ve Belediye yetkilileri eleştiriler karşısında savunma olarak "Çalışmayı taşeron firma yaptı! Gerekli incelemeyi yapacağız" demişlerdi.

Bakalım Çankırı Belediyesi mevcut görüntüler için nasıl bir 'savunma' yapacak?

Merakla bekliyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler