Çankırı Belediyesi'nden itfaiye personelinin mesai ücretlerine tırpan!

Çankırı Belediyesi'nden itfaiye personelinin mesai ücretlerine tırpan!

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelin haftalık 27, toplamda aylık 108 saatlik mesai ücretlerinin karşılığı olan ortalama 600 TL'lik kesinti büyük tepki topladı.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan personelin bu ay aldıkları maaşlarından yaklaşık 600 TL dolayında 'mesai ücreti' kesintisi yapıldı. Kesintiye çalışanlar büyük tepki gösterirken, günler öncesinden Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'in itfaiye personeline "Çalışan çalışsın kapıda bekleyen çok kişi var" yönünde bir söylemde bulunduğu da iddialar mevcut.

Sözcü18 Haber Merkezi 'İhbar Hattı'na gelen belediye itfaiye personelinin konuyla ilgili mesajı şöyle:

"İşçi ile dalga geçmektir bu... Şu anda belediyemizin en önemli birimi olan acil durumlarda görevli İtfaiye Müdürlüğü'nde görev yapan yetişmiş personellerin tüm mesaileri kesildi. Kişi başı maaşlarında ortalama 600 tl kesinti yapıldı ve haksız bir kesintidir. Bu çalışma saatleri itfaiyecilerimizin yasal sınırın çok üzerindedir. Hafta sonu çalışmaları dahil ödenmemiştir. Sayın Editör; insanlar korktukları için seslerini duyuramıyor lütfen siz ses olun. Herşey bu kadar pahalı iken nasıl işçinin maaşından 600 tl kesilir? İtfaiyeciler sendika ile zam beklerken 'çalışan çalışsın kapıda bekleyen çok kişi var' diye söylendi. Bekar bir itfaiyecinin maaşı 8.ay itibarı ile 3 bin 250 tl! Şu anda Türkiye'de bu maaş ile itfaiyeci çalıştıran bir belediye var mı? Hayal edebiliyor musunuz?"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
85 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler