Çankırı Belediyesi'nden 'park yapımı' adı altında ağaç katliamı!

Çankırı Belediyesi, Alparslan Türkeş Parkı projesi nedeniyle son 10 gündür Yenimahalle bölgesi içerisinde dur-durak bilmeden ağaç katliamı gerçekleştiriyor. Proje kapsamında onlarca ağaç vurdumduymazlık içerisinde yerle yeksan edildi...

Çankırı Belediyesi göreve geldiği 3 yıldan bu yana şehir merkezine 10 ağaç dikmezken, 'Alparslan Türkeş Parkı' projesi kapsamında (!) Yenimahalle bölgesinde onlarca ağacı kesmekten uzak durmadı.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne olay yerinden ulaşan fotoğraf kareleri ve videolar, gerçekleştirilen 'ağaç katliamı'nın boyutlarını gözler önüne sererken, 114 bin metrekarelik bir rekreasyon alanına sahip Recep Tayyip Erdoğan Parkı dururken, şehre sadece ve sadece 'siyasi rekabet' adına 'Alparslan Türkeş Parkı' projesini hayata geçirmenin saçmalığını hangi 'akılcı proje' kapsamına alacağımızı da düşünmeden edemiyoruz.

ÇANKIRI'NIN VE ÇANKIRI İNSANI'NIN PARK'A MI İHTİYACI VAR?

3 yıldan bu yana görevde olan ve bugüne kadar 'Tatlıçay'a beton atmaktan' başka bir hizmeti bulunmayan Çankırı Belediyesi, son 10 gündür Yenimahalle sınırları içerisinde, Taşmescid bölgesinde 50-60 yıllık çam ağaçlarını "Alparslan Türkeş Parkı" yapımı için gözünün yaşına bakmadan tarumar etmekten çekinmedi.

Şehir Merkezi içerisinde mevcut Alparslan Türkeş parkını 'bo.' götürürken, Devlet Bahçeli Parkı'nı geçen yıl hizmete açmışken, bugün de kalkıp yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alana yeniden bir park yapmanın hangi akılcılıkla bağdaşacağını doğrusu merak ediyoruz.

cankiri-agac-kesimi-alpaslan-turkes-parki-resim-04.jpg

SAMİMİYETLE VE DE ARTNİYETSİZ SORUYORUZ:
BU NEYİN KAFASI SAYIN BAŞKAN?

Çok samimi ve de artniyetsiz soruyoruz Sayın Başkan:

- Dünyanın neresinde görülmüş ki, 'park yapımı' için ağaç kesilsin?

- Çankırı'da 114 bin metrekarelik bir RTE Parkı dururken, şehre "Alparslan Türkeş Parkı" gerçekten gerekli mi?

- Çankırı'nın ve de Çankırı insanının ihtiyacı olan 'öncelikler' sıralamasında "Alparslan Türkeş Parkı" birinci sırada mı?

Daha fazla yoruma gerek kalmadan, haberi sonlandırıyor ve değerlendirmeyi sağduyulu Çankırılı'ya bırakırken şu cümleyi de kurmadan edemiyoruz:

"Bu ağaçları şu mübarek günlerde yerinden yurdundan edenleri, onlara kıyanları Yüce Mevla'ya havale ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
80 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler