Çankırı Belediyesi'ne ait itfaiye merdiveni çatıya çıkamadı!

Çankırı Belediyesi'ne ait itfaiye merdiveni çatıya çıkamadı!

Bugün öğle saatlerinde Çankırı şehir merkezinde yaşanan bir baca yangınına giden Belediyeye ait itfaiye aracının merdiveni 5 katlı binanın 4'üncü katında arızalandı. Merdivende görevli iki itfaiye çalışanı uzun süre merdivenin ucunda kaldılar...

ÇANKIRI Merkez'de Cumhuriyet Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki Güneş Apartmanı giriş katında bir restorana bacada çıkan yangına müdahaleye giden belediyeye ait itfaiye aracı çatıdaki yangına, merdivende yaşanan arıza nedeniyle müdahale edemedi. 5 katlı binanın çatısındaki yangın kendi kendine sönerken, üzerinde 2 itfaiye çalışanının bulunduğu itfaiye aracına ait merdiven binanın 4'üncü kat hizasında yaklaşık bir saatten fazla onarılmayı bekledi.

Edinilen bilgilere göre, saat 11:21'de yapılan 'yangın ihbarı' sonrası olay yerine gelen Çankırı Belediyesi'ne ait itfaiye aracı, çatıda devam eden yangın nedeniyle merdivenle birlikte 2 itfaiye görevlisini çatıya çıkarma operasyonuna girişti. 5 katlı binanın 4'üncü kat hizasına gelindiğinde itfaiye aracının merdiveni bilinmedik bir arıza nedeniyle durdu. Merdivenin ne ileri ne geriye çalışmaması itfaiyecilere uzun süre zor anlar yaşattı... Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerin de yolu trafiğe kapatması ile birlikte olay yerinde toplanan vatandaşların şaşkın bakışları arasında süren mücadele yaklaşık 1 saatten fazla sürdü.

YANGIN KENDİ KENDİNE SÖNDÜ VE...

İtfaiyeciler yangın merdivenini ve merdivenin ucundaki sepette bulunan 2 görevliyi indirme operasyonu sürerken çatıdaki 'baca yangını' kendi kendine söndü. Sepette bulunan görevli itfaiye çalışanları hiçbir koruma önlemi olmadan, kendi beceri ve cesaretleriyle sepetten çıkarak merdivenden indiler. Onlar merdivenden indikten sonra yapılan müdahaleler sonucu yangın merdiveni tekrar çalıştı ve beraberinde itfaiye aracı merkez'e dönerken Bulvar da trafiğe açıldı.

"AYLIK, PERİYODİK BAKIM EKSİKLİĞİ OLABİLİR!"

Sözcü18 Haber Merkezi olarak Çankırı Belediyesi'ne ait itfaiye aracındaki merdivende yaşanan arıza ile ilgili olarak meslekte yaklaşık 20 yıllık başarılı bir deneyime sahip 'emekli' bir itfaiyeciye yaşanılanları aktardı ortaya çıkan arızanın kaynağı konusunda neler olabileceğini sorduk. Aldığımız cevap çok ilginçti... Tecrübeli itfaiyeden emekli dostumuz; "Anlattığınız ve fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla yaşanan olayın ardında, kullanılan malzemelerin 'aylık ya da belirli sürelerde yapılan bakım eksikliğinden kaynaklandığı kanaatimi sizinle paylaşabilirim. İtfaiyecilik mesleğinin en önemli olmazsa olmazı kullanılan malzemenin her an hazır, her an çalışabilir ve her an verimli şekilde kullanılabilir durumda olması gerekir! Bunu da sağlayacak olan birim sorumlusudur! Üzülerek belirteyim ki araçta görevli personel başta olmak üzere itfaiye biriminin en tepesindeki isme kadar zincirleme bir sorumsuzluğun bedeli ödenmiş! İşin sevindirici tarafı yangının boyutunun küçük çapta olması." dedi...

cankiri-itfaiye-resim-0233.jpg
Çankırı Belediyesi'ne ait itfaiyenin bulvar üzerindeki 5 katlı binanın çatısında çıkan 'baca yangını'na müdahale öncesi itfaiye aracının merdiveni binanın 4'üncü kat hizasında arıza nedeniyle takılınca, çevrede toplanan vatandaşlar meraklı gözlerle yaşananlara anlam vermeye çalışıyorlardı.

cankiri-belediyesi-itfaiye-merdiven-arizasi-yanginda-fiyasko-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
50 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler