Çankırı bundan böyle 'tek tık'la görüntülenecek

Çankırı bundan böyle 'tek tık'la görüntülenecek

Çankırı’ da bir ilke imza atan Belediye, il sınırları içerisinde yer alan cadde ve sokakları sekiz kameralı özel donanımlı bir araçla 360 derece 3 boyutlu panoramik çekimlerini yaptırarak dijital ortama aktaracak.

Çankırı’nın içme suyu ve kanalizasyon bilgi sistemini oluşturan Çankırı Belediyesi, kentin bilgi sistemini oluşturmak için harekete geçti. Çankırı’ da bir ilke imza atan Belediye, il sınırları içerisinde yer alan cadde ve sokakları sekiz kameralı özel donanımlı bir araçla 360 derece 3 boyutlu panoramik çekimlerini yaptırarak dijital ortama aktaracak. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, uygulama sayesinde vatandaşların Belediyenin resmi web sitesi üzerinden kentin tüm sokak ve caddelerini 3 boyutlu olarak görebileceğini, Belediye müdürlüklerinin de bu sistem üzerinden envanter oluşturarak sorun yaşanan bölgeye bir tık ile ulaşabileceklerini belirtti.

Çankırı Belediyesi, teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Kent bilgi sistemi oluşturmaya başlayan Belediye, www.cankiri.bel.tr web adresi üzerinden Çankırı’nın cadde ve sokaklarının gelişimini 3 boyutlu olarak gösterecek. Kent rehberi ikonunu tıklayan vatandaşlar, görüntülere kolayca ulaşabilecek. Sistem sayesinde Çankırı’nın nasıl değiştiğini, yatırımların hangi bölgelere yapıldığı rahatlıkla takip edilebilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile birim müdürlükleri projelerle ilgili işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilecek. Çankırı’da ilk kez hayata geçirilen bu proje ile birim müdürlükleri, kentin cadde ve sokak görüntülerini takip ederek her türlü bilgiye görsel olarak ulaşabilecek.

TEK TIK'LA HER ŞEY GÖRÜNTÜLENECEK 

Çankırı Belediyesi bir tıkla daha çok bilgiye ulaşacak. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü sistem üzerinden konutların kaç katlı olduğunu,  reklam tabelalarının ölçülerini tespit edebilecek ve vergileri daha sağlıklı alabilecek. Fen İşleri Müdürlüğü ise yolların asfaltlanması, yolun uzunluğu, genişliği, kilit parke taşı döşenecek sokak ve caddelerin ölçümleri gibi bilgilere bu sistem üzerinden ulaşabilecek. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü de altyapı hizmetleri için güncel topoğrafik verilere ulaşım sağlayabilecek. Sistem sayesinde kentin görünümüne, arazi kullanım kararlarına bilgisayar üzerinden erişim imkânı sağlanacak.

8 KAMERA 360 DERECE PANORAMİK ÇEKİM 

Çankırı Belediyesi hizmet alanı içerisinde yer alan cadde ve sokaklar, 8 kameralı özel donanımlı bir araç ile 360 derece 3 boyutlu panoramik olarak görüntülenecek. Görüntüler, düzenlendikten sonra dijital ortama aktarılarak bilgisayar ve internet üzerinden ilgili kurumların ve vatandaşların paylaşımına sunulacak.

SİSTEMİN KULLANIM YELPAZESİ GENİŞ 

Sistem; bina envanteri, yol ve yol öğeleri, park ağaçlandırma, afet planlama, iş yeri tabela envanteri, kamu alanları işgaliye, sağlık alanları envanterleri, gelir arttırıcı çalışmalar, tabela sayısallaştırma gibi alanlarda kullanabilecek. Bu alanlarda görüntü üzerinden anlık foto çekimi, bilgisayar üzerinden ölçüm yapılarak kaçak yapılar tespit edilecek. Kente dair bilgilerde ön kontrollerin bir tıkla yapılabileceği sistem, zaman ve emek kaybını önleyecek.

İYİ GÜZEL DE, MECLİS TOPLANTILARI VE
İHALELER 'CANLI' OLARAK NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Çankırı Belediyesi'nin son hizmeti önemli bir eksikliği giderecek mahiyette. Ancak, Sözcü18 Haber Merkezi olarak sayın Belediye Başkanı Esen'e hatırlatmak isteriz ki, göreve gelmeden önce seçim beyannamesinde yer alan "Belediye Meclis Toplantıları', 3 yılı geçen zamana karşın henüz 'canlı' olarak yayınlanmamakta!

Bununla birlikte birçok kent belediyesi, 'şeffaf yönetim' anlayışı çerçevesinde yaptığı ihaleleri internet üzerinden gerçekleştirdiği  'canlı' yayınlarla hemşehrilerine ve kamuoyuna duyuruyor.

Sayın Başkan 36 ay geride kaldı. Biraz da işaret ettiğimiz şu 2 konuya zaman ayırsan da, Çankırı insanı hem 'Belediye Meclis Toplantıları'nı hem de Belediyenin yaptığı ihaleleri internet sayesinde izleyebilme, takip edebilme imkanına kavuşsa...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler