Çankırı Büyük Cami önünde meydan ve kapalı otoparkın temeli atıldı

Çankırı şehir merkezinde yer alan Mimar Sinan Mahallesi'nde Sultan Süleyman Cami (Büyük Cami) önünde bulunan bin 428 metrekare alanda, meydan ve kapalı otopark yapımının temel atma töreni bugün gerçekleşti.

ÇANKIRI'nın en eski yerleşim noktalarından Yukarı Çarşı'yı canlandırma adına Çankırı Belediyesi tarafından yapımına başlanan Büyük Cami Önü Yeraltı Otopark ve Meydan Düzenleme projesinin temel atma töreni bugün Cuma namazı sonrası gerçekleştirildi.

BAŞKAN ESEN: KENTİMİZİN TÜM MİRASLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Çankırı’nın en eski yerleşim alanlarından Yukarı Çarşı’yı canlandırmak için harekete geçen Çankırı Belediyesi 21,5 milyon liraya mâl olacak Büyük Cami Önü Meydan Düzenlemesi ve Yer Altı Otopark Projesi’nin temelini attı. Birçok vatandaşın katılımı ile gerçekleşen törende, atılacak ilk beton için butona Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve protokol üyeleri bastı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Belediyecilik hizmetlerinin ve projelerinin yanı sıra kültürel ve manevi miraslara da sahip çıktılarını belirterek "Geçtiğimiz yıl kentte bulunan tüm türbelerimizin bakımını ve onarımını yapmıştık. Kentimizin önemli değerlerinden olan Tarihi Çan Saatimizin de restorasyon çalışmalarını tamamlayarak 28 yıl sonra yeniden çalışır hale getirdik. Akabinde alt kısmındaki Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanemizin ihalesini yaptık. Yakın zamanda oranın da açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.

cankiri-buyuk-cami-temel-atma-toreni-resim-02.jpg

Büyük Cami Önü Meydan Düzenlemesi ve Yer Altı Otopark Projesi hakkında bilgi veren Başkan Esen, Kanuni Sultan Süleyman zamanında Sadık Kalfa'ya yaptırılan ve 1558’de yapımı biten ata yadigârı Büyük Caminin önündeki 2251 metrekarelik alanda 58 araçlık otopark ve üzerinde kafeterya, dinlenme ve peyzaj alanlarının bulunduğu, yaklaşık 21,5 milyon liraya mal olacak bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve konforlu bir Çankırı bırakma arzusunda olduklarının altını çizen Esen, sözlerini "Geçmişi olmayanın geleceği olmaz biliyoruz. Kentimizin tüm miraslarına bugüne kadar sahip çıktık, bunda sonra da sahip çıkacağız" diyerek bitirdi.

Kurban kesimi ve dualar eşliğinde devam eden temel atma töreni, çeşitli ikramlar ile son buldu.

cankiri-buyuk-cami-kapali-otopark-temel-atma-toreni-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler