Çankırı Çevre Hizmetleri Birliği'nden çöp alımına yüzde 33 zam!

Çankırı Çevre Hizmetleri Birliği'nden çöp alımına yüzde 33 zam!

Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı Şakir Kaymak, "2024 yıllık üye aidatlarımıza yüzde 33 oranında zam yaptık. Üye belediyelerimiz kişi başı aylık 3 TL'lik ödemeyi 2024 yılı Ocak ayından itibaren 4 TL olarak ödeyecekler" dedi.

ÇANKIRI Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği, gerçekleştirdiği son toplantısında üye belediyelerden 2024 yılı için alacakları ücreti belirledi. 2023 yılı içerisinde üye belediyelerin aylık/kişi başı 3 TL ödeme yaptıkları hizmet için 2024 yılı Ocak ayından itibaren 4 TL ödeme yapmaları kararlaştırıldı.

Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı aynı zamanda Kurşunlu Belediye Başkanı olan Şakire Kaymak konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada; "Birlik olarak bugün için kişi başı aylık 3 TL'den yıllık 36 TL olarak tahsilatını yaptığımız hizmet bedelini, 2024 yılı 1 Ocak tarihi itibariyle aylık 4 TL üzerinden yıllık 48 TL'ye gerçekleştireceğiz" dedi.

"ÇÖPÜ ÇERKEŞ'TEN - BAYRAMÖREN'DEN ALIP ÇANKIRI'YA GETİRİYORUZ"

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükselme ile birlikte Çevre Birliği olarak maliyetlerin karşılanması noktasında yaşanan sıkıntıların gözardı edilemeyeceği noktasına değinen Başkan Şakir Kaymak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevre Birliği olarak Bayramören'den, Çerkeş'ten ve diğer 9 ilçemizden yerel yönetimlerimizin topladığı çöpleri Çankırı'daki toplama alanımıza taşıyoruz. Günlük olarak toplamda ortalama 140 ton civarı çöp nakli gerçekleşiyor. Yaz aylarında bu rakam 150-160 tona çıkıyor. Birlik olarak 7 personel, 2 TIR, 1 dozer, 11 tane de TIR dorsemiz mevcut. Toplanma alanında biriken çöpler elektriğe dönüşüyor. Bu dönüşümden de Birlik olarak yaklaşık bir milyon TL gelir elde ediyoruz. Göreve geldiğimde Korgun ve Yapraklı belediyelerimizin 'çöp rampaları' yoktu. Bunun için her iki belediyemize de 500'er bin TL 'hibe' aldım. Korgun'da rampa bitmek üzere ama Yapraklı'da henüz bitmedi. Aldığımız 'zam' kararını eleştiren arkadaşlarımız var. Her birimiz vatandaşımıza 'belediye hizmeti' veriyoruz. Hizmet var ise ekonominin getirisi olarak 'zam' da olacaktır. Nasıl ki suya, toplu taşıma ücretlerine zam yapılıyorsa, Çevre Birliği'nin hizmetlerine de zam yapılmasını yadırgamamak lazım."

cankiri-cevre-birligi-resim-02.jpeg

cankiri-cevre-birligi-elektrik-uretimi-resim-022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler