Çankırı Cezaevi çalışanlarının umudu 'Orta Cezaevi' oldu

Çankırı Cezaevi çalışanlarının umudu 'Orta Cezaevi' oldu

10 Mart Cuma günü yaklaşık 830 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 'depreme dayanıklı' olmadığı gerekçesiyle jet hızıyla boşaltılmıştı. Cezaevi çalışanları ortadaki belirsizliğin kaldırılmasını istiyor.

DEPREME dayanıklı olmadığı gerekçesiyle, 830 dolayındaki hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun geçtiğimiz günlerde 'jet hızıyla' boşaltılması sonrası, cezaevi personeli sıkıntılı günler yaşıyor.

Konuyla ilgili olarak dün AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek sorunlarını dile getiren 'cezaevi çalışanları' içerisinde yaklaşık 120 dolayında olan Çankırılı personelin "Bizler Çankırı'da görevlendirilmek istiyoruz" derken, dışarıdan Çankırı'ya atanmış olan ve sayıları 40 civarında olan çalışanların ise öncelikli olarak "kendi memleketleri olmak üzere" tayin isteyecekleri öğrenildi.

Bugün cezaevi çalışanları Sözcü18 Haber Merkezi'ne gönderdikleri yazılı açıklama ile kendilerine 'ses' olmamızı talep ettiler. Cezaevi personelinin tarafımıza gönderdiği açıklama şöyle:

"10.03.2023 tarihinde ani gelişen bir kararla Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklular başka Ceza İnfaz Kurumları'na nakil edilmiştir. Şu anda kurumda mahkum bulunmamaktadır. Personelin büyük bir kısmının Çankırılı olması, eşlerinin Çankırı’daki bazı kurumlarda sabit kadro pozisyonunda çalışmaları, personel çocuklarının eğitim öğretiminin devam etmesi, mevcut ekonomik şartlarda göz önüne alındığında personelin farklı illerde zorunlu olarak görevlendirmeleri durumunda mağduriyetler oluşacaktır.

​Çankırı Merkez'de başka Ceza İnfaz Kurumu bulunmamaktadır ancak birkaç ay içerisinde tamamlanacak olan Orta Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun inşaatının hızlandırılarak personelin Orta Ceza İnfaz Kurumu'na nakil edilerek mağdur edilmemesi gereklidir."

cankiri-akp-cezaevi-calisanlari-resim-05.jpg
Çankırı cezaevi çalışanlarının bir bölümü dün AK Parti İl Başkanlığı'na giderek İl Başkanı Abdulkadir Çelik ve Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç'la ortaya çıkan belirsizlikle ilgili durum değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi.

ORTA İLÇESİ YARI AÇIK CEZAEVİ, EN İYİ İHTİMALLE TEMMUZ AYINDA HİZMETE GİRECEK...

Cezaevi çalışanlarının açıklamasında dile getirdikleri "...Orta Ceza İnfaz Kurumu'na nakil edilerek mağdur edilmemesi gereklidir." talebine paralel olarak biz de Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay'a ulaştık.

Başkan Onay, ilçede yapımına başlanılan ancak bir dizi aksaklık sonucu uzun süredir hizmete giremeyen Orta Yarı Açık Cezaevi ile ilgili olarak; "Cezaevinin yapımını üstlenen ilk müteahhit ile yaşanan sorunlardan sonra, bizim de istemediğimiz diğer olumsuz gelişmelerden sonra nihayet yeni yıla girmeden önce ikinci ihale yapıldı ve çalışmalar başladı. Benim bildiğim kadarıyla müteahhit firma cezaevini 3 ay sonra Bakanlığa teslim edecek." dedi.

Yapılan cezaevinin 500 tutuklu-hükümlü kapasiteli olduğunu belirten Belediye Başkanı Onay, yaklaşık olarak cezaevinde de 80 ila 100 civarında bir personel istihdamına fırsat vereceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler