Çankırı Cezaevi'ne 'çürük raporu' ve tutuklulara nakil

Çankırı Cezaevi'ne 'çürük raporu' ve tutuklulara nakil

Edinilen son dakika bilgisine göre Çankırı E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu binaları 'depreme dayanıklılık testi'nde sınıfta kalınca, kurumda tutuklu bulunan mahkumların çevre ilçe ve illere nakil işlemleri başladı.

KAHRAMANMARAŞ merkezli deprem sonrası ülke genelinde kamu hizmetlerinin sürdürüldüğü binalarla ilgili gerçekleştirilen 'depreme dayanıklılık testi' ile birlikte Çankırı E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na ait binalar için ortaya çıkan 'çürük' raporu çerçevesinde cezaevi boşaltılıyor.

Edinilen bilgilere göre yaşanan gelişme ile birlikte halen cezaevinde bulunan yaklaşık 830 dolayındaki tutuklunun bu sabahtan itibaren, başta Bolu/Gerede L Tipi Cezaevi olmak üzere Kırşehir, Samsun ve Kayseri cezaevlerine nakledildiği öğrenildi.

İDARİ VE İNFAZ MEMURLARI ŞİMDİLİK ÇANKIRI'DA

Öte yandan, Gerede L Tipi Cezaevi'ne tutuklular nakledilirken, cezaevinde görevli yaklaşık 300'ün üzerindeki idari ve infaz memurlarının 'şimdilik' kaydıyla Çankırı'da kalacakları bildirildi.

Çankırı Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlü yakınlarının yaşanan ve hızlı bir şekilde gelişen 'nakil' olayı karşısında tepkili oldukları da gelen bilgiler arasında.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler